Viiendik lugejatest päevitab meelsasti topless

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24.ee küsis oma lugejailt, kus ja kuidas neile enim meeldib päevitada. Üle poole vastanuist eelistas mereranda või mõne muu värskendust pakkuva veekogu lähedust, viiendikul kordadest märkisid lugejad, et päevitavad meelsasti topless või isegi alasti.

Vastajad võisid ära märkida mitu eelistust, populaarseimaks (66 protsenti vastanuist) päevitamiskohaks osutus rand, kus lisaks kosutavale veekogule võimalik erinevatest rannamängudest osa võtta. Vastustes toodi eraldi välja ka mere- ja järverand, samuti veekogul madratsil või ka paadis päevitamine.

Kuna rannas tuleb enamasti arvestada ka suurema rahvahulgaga, kelle tõttu ei saa liiga nappides rannarõivais või ka topless päikest võtta, osutus teiseks kindlaks eelistuseks (48 protsenti vastanuist) oma koduõu, aed või maakoht, kus saab end privaatsemalt üle keha pruunistada.

Kahest esimesest eelistusest ei jäänud sugugi kaugele maha aktiivne tegevus. 29 protsenti vastanutest märkis, et neile meeldib kaunis jume saada koduõues tööd tehes, näiteks rohides ja muru niites, sporti tehes ja rannamänge mängides, (lapsega) jalutades.

Natuke üle kümne protsendi päevitamissõpradest eelistasid privaatsust pakkuvat ja mugavat rõdu või terrassi, mõned üksikud ka katusel päevitamist. Viiendikul korral vastustest mainitigi, et võimalusel päevitatakse vaid bikiinipüksikute väel ehk topless või hoopiski alasti - seda enamasti koduõuel või rõdul.

Küsitlusele vastajate vahel loosisime välja kaks komplekti bikiinipaelu, kaasa päiksekaitsekreem. Nii saabus meile ka paar lustakamat seika, kuidas on püütud randivaba päevitust saada.

«Hea seik juhtus minuga rannas päevitades, kui tegin kõhuli olles bikiinid tripist lahti, et seljale ranti ei jääks. Läks nii, et tagasi kinni ma enam bikiine ei saanud. See ajas ennastki muigama, sest pealtvaatajaid ikka leidus, kuidas ma seal tripi kallal pusisin. Lõpuks hoidsin otsekui muuseas bikiinidest kinni ja läksin vette. Seal vees siis panin vee all tripi kinni,» kirjutas Kaie.

Monika kirjutas, et parim on päevitamiseks keskpäev ja seal, kus pole sääski, sipelgaid ja putukaid-mutukaid. Tegelikkuses nägevat kõik välja aga hoopis teisiti.

«Pärast tööpäeva või nädalavahetusel päevitada üritades alalõpmata piniseb mõni putukas kuskil ja iga kahe minuti tagant kuulen «Emme, kus see on?» ja «Emme, ma tahan seda ja toda!». Seda nihelemist on mul päevitustoolilt väga tihedalt, nii et ei saa arugi, kui päike on peale hakanud. Kohe kindlasti ei julge ma võtta bikiinipaelasid lahti, kuna kiire tõusmisega võib juhtuda «õnnetus». Aga ma ei kurda, paarikümne aasta pärast igatsen kindlasti tagasi aega, mil keegi nurga taga aina emmetas,» kirjutas ta.

Loosi tahtel võitsid Novella.ee poolt välja pandud bikiinipaelad ja Avoni Anew Solar Advance päikesekaitsekreemi Marianne Juhkental ja Anu Seli. Eriauhinnana saab Monika Reinsalu Avoni jahutava päikesejärgse geeli lastele.

Küsitlusest võttis osa ligi sada vastajat, kes märkisid oma eelistusi vaba tekstina. Küsitlus viidi läbi nädala jooksul 13. juunist 19. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles