Mida enda kehatüübi puhul arvestada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On su keha pirni-, õunakujuline või mingit teist tüüpi?
On su keha pirni-, õunakujuline või mingit teist tüüpi? Foto: SCANPIX

Kas su keha on õuna, pirni, ümara, liivakella või pulga kujuga? Kasulik on enda kehatüüp välja uurida, et teha paremaid valikuid rõivastumise, toitumise ja treeningu osas.

Healthmeup.com kirjeldas viit erinevat kehatüüpi ja mida nende puhul arvestada.

Õun

Kui sinu ülakeha on võrdlemisi kogukas, kuid vööst allapoole oled sale, siis on sul õunatüüpi keha. Koos suurema ülakehaga on sul ka keskmisest laiemad õlad.

Treening: keskendu rindkere, kõhupiirkonna ja käte treenimisele, kuna õunakujulise kehaga inimestel koguneb rasv ennekõike nendesse piirkondadesse.

Riided: juhi tähelepanu ülakehalt eemale. Väldi avara dekolteega pluuse ning vali pigem kõrge kraega džemprid ja hästiistuvad teksapüksid.

Pirn

Seda tüüpi iseloomustab peenem ülakeha, kuid suhteliselt suur alaosa. Üleliigsed kilod kogunevad esimesena puusade ja reite ümber.

Treening: jalgade treenimine (loe: kardiotreening) aitab reisi vormida. Lisaks vormi jõutreeninguga oma ülakeha, et saavutada liivakella kuju.

Riided: kata alakeha tumedat tooni rõivastega ja ülakeha heledevärviliste riietega. Pluuside puhul mängi triipudega ja eelista ühevärvilisi seelikuid-pükse.

Ümar

Antud kehakujuga inimeste probleemiks on kõhu ja rindade, kuid ka reite ja puusade ümber kogunev rasv.

Treening: ümara kehakuju puhul on vajalik eelkõige rasvaga võitlemisele keskenduda.

Riided: kanna ühevärvilisi ja selgepiirilisi kehakatteid, et luua naiselik figuur. Põlvedeni ulatuvad seelikud on samuti heaks valikuks.

Liivakell

Liivakellakujulise keha omanikud on kurvikad ning nende puusad ja õlad on proportsioonis.

Treening: ideaalne kehatüüp, mis lubab keskenduda lihastoonuse tõstmisele, ilma et peaksid liialt muretsema rasva kaotamise pärast.

Riided: võid kanda kõike, mis hästi istub ja seljas hea välja näeb.

Pulk

Saleda ja sportliku kehakujuga inimesed on väheste kurvidega ja näevad tavaliselt pikemad välja kui nad tegelikkuses on. Nende keha rasvaprotsent on madal.

Treening: vähese keharasva tõttu võiks suurendada lihasmassi.

Riided: sportliku kehatüübiga inimestel on tavaliselt ka väike büst – seega võid soovi korral proovida polstriga rinnahoidjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles