Sõbranna soovitab: sõida nädalavahetuseks saarele!

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Saaremaa.
Suvine Saaremaa. Foto: Küllike Rooväli

Suvi on ametlikult lubanud sel nädalavahetusel tagasi tulla ja kui tahad linnamürast puhata ning pead tuulutada, soovitame sõita saarele puhkama. Rannahuvilised saavad päikest nautida ja aset leiab ka põnev kultuuriprogramm. Anname mõnusaks ajaveetmiseks mõned soovitused.

Ruhnu kultuurisuvi 2018

Ruhnu Kultuuriait pakub läbi suve kestvat kultuuriprogrammi, kus muuhulgas saab kuulata  kontserte, vaadata maalinäitusi ja osaleda erinevates töötubades. Kuni selle pühapäevani, 15. juulini on Kultuuriaidas avatud Raivo Korstniku maalinäitus «Meri ja naised». 17. juulil avatakse Mall Nukke maalinäitus «Kivi ja vesi». Muide, kas teadsid, et kuna Ruhnu on Lätile lähemal kui Eestile, kutsutakse saart sageli ka Riia lahe pärliks? Ruhnus asub ka Eesti vanim puitehitis, milleks on 1644. aastal ehitatud kirik. Saare kõrgeimas punktis, Haubjerre mäel, on Gustav Eiffeli kavandatud tuletorn, mis valmistati Prantsusmaal ja püstitati saarele 1877. aastal. Pisikesel saarel avastamist jagub.

Vaata veel! 

Saaremaale elamusfestivalile

12.-15. juulil on põhjust sõita Saaremaale, sest teist aastat järjest leiab maalilisel Illiku laiul aset elamufestival I Land Sound, mis toob kokku elektroonilise muusika ööelu pioneerid, kunstnikud, kohaliku kogukonna ja imelise Eestimaa looduse. Lisaks seitsmele lavale ja rohkem kui sajale Eestimaisele artistile, pakub festival kosutust ka kehale ja vaimule. Toimuvad mitmesugused töötoad, loengud, kinolinastused ja etendused. Põnevat avastamist pakuvad tuleskulptuurid, kunstnike kujundatud lavad ja installatsioonid. Tuleb ennast ruttu praamijärjekorda seada!

Vaata veel!

Ooperielamus Kuressaare lossihoovis

Ooperi austajatel on põhjust Saaremaale sõita, sest järgmisel nädalal, 19.-28. juulil leiab Kuressaare ajaloolises lossihoovis aset Baltimaade populaarseim ooperifestival. Saaremaa ooperipäevade tarvis püstitatakse lossihoovi 2000 istekohaga ooperimaja ja linnas valitseb eriline peomeeleolu. Tänavakohvikute terrassid on avatud hilisõhtuni ja kaunist muusikat jagub nii suurtele kui väikestele kuulajatele. Külalisteatriteks on seekord Ungari Rahvusooper, kes muuhulgas mängib näiteks Mozarti «Figaro pulma» ja Shanghai ooperiteater, kes toob teiste hulgas lavale Georges Bizet’ ooperi «Carmen». Huvilistel tuleks aga piletite soetamisega kiirustada, sest 50% piletitest ostetakse ära juba programmi avalikustamisel aasta enne etendusi.

Vaata veel!

Kui pole tingimata festivalituju, võib saarele sõita ka niisama puhkamiseks. Aegna saarele näiteks saab otse Tallinna kesklinnast, Kalasadamast. Haara sõber või kallim näpu otsa, pange piknikukorv kokku ja sõitke päevaks jalgratastega saarele puhkama.

Allikas: kultuur.info, puhkaeestis.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles