Pane tähele! 7 asja, mida ei tohiks vannitoas hoida

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kuigi hambaharja hoidmine vannitoas on normaalne, on sealne kuum ja niiske õhk kasvulavaks paljudele pisikutele ja bakteritele, seades niimoodi ohtu mitmed ilutooted.

Pure Wow on koostanud nimekirja asjadest, mis oleks targem vannitoast ära võtta. Sinu parema tervise nimel!

Ravimid

Filmides on sageli näha, kuidas ravimid seisavad vannitoas peegelkapis. Tegelikult mõjub pidevalt muutuv temperatuur ja niiskus ravimitele halvasti, muutes nad vähem efektiivseks või soodustades nende riknemist. See kehtib kõigi ravimite kohta ibuprofeenist beebipillideni. Ravimeid on hea hoida jahedas ja kuivas kohas, näiteks öökapi sahtlis või köögikapis.

Kosmeetika ja meigipintslid

Kuumus ja niiskus vannitoas võivad lühendada kosmeetikatoodete säilivusega. Meigipintslid ja meigikäsnad võivad oma pehme tekstuuri poolest osutuda bakteritele, pisikutele ja isegi hallitusele lausa kasvulavaks. Selle vältimiseks tuleb pintsleid regulaarselt pesta sooja seebiveega ja hoida neid vannitoast eemal.

Parfüümid

Tegelikult hakkab parfüüm juba esimesest pihustamisest järk-järgult riknema (süüdista selles oksüdeerumist). Kokkupuude kuuma ja niiskusega kiirendab protsessi veelgi, hävitades lõhnamolekule ja rikkudes lõhna kiiremini.

Raseerimisterad

Pikaajaline niiskus ja rõskus tuhmistab raseerimisterasid ja võib põhjustada metalli oksüdeerumist ja roostetamist. Hoia raseerimisterasid magamistoas öökapi sahtlis (õhukindlad avamata pakendid võivad vannitoas olla) ja puhasta ning kuivata oma raseerija pärast kasutamist korralikult ära, et pikendada ta eluiga.

Elektroonika

Tugev niiskus mõjub hävitavalt näiteks raadiole, iPodile ja ka telefonilaadijale. Kui tegemist ei ole spetsiaalselt vannitoas kasutamiseks valmistatud seadmega (näiteks elektriline hambahari), siis väldi elektroonika kasutamist vannitoas.

Küünelakid

Oled kunagi küünelakki avades pidanud kurvalt tõdema, et lemmiktoon on muutunud paksuks ja kummiseks? Kui hoiad küünelakke vannitoas, võib süüdlaseks olla aur. Ka kuumus võib lakitooni muuta, nii et küünelakke sobib hoida näiteks külmkapis.

Päikesekaitse

SPF-toodete puhul tuleb lisaks säilivuskuupäevale meeles pidada, et kuumas seistes, võivad nad kaotada oma efektiivsuse. Vannitoa kuumus ja aur mõjuvad kreemi koostisele halvasti ja võivad põhjustada isegi hallitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles