Toitumisnõustaja kolm nippi, kuidas raskustest võitjana välja tulla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirill Ryzhov / PantherMedia / Scanpix

Me kõik oleme olnud olukorras, kus tunneme, et ise enam hakkama ei saa ja edasi liikumiseks vajame abi. See on hetk, kus tuleb tunnistada tõde ja otsida toetust väljaspool ennast. Toitumisnõustaja Erik Orgu kirjutab blogis abi küsimisest hetkel, mil üksi enam edasi minna ei saa.

Tunneta murdepunkti

Keerulises olukorras olles, kus on vaja otsustada, milline tee edasi liikumiseks valida, on oluline tabada ära hetk, kus oled murdumispunktis. Miks? Sest see on hetk, kus sa liigud edasi või loobud. Asja selgemaks tegemiseks toon näite. Tean, et mõned toitumiskava kasutajad, kellel ei ole aega ise süüa teha, on endale kava järgimiseks appi võtnud elukaslase või lausa koka! Seega on leitud lahendus oma tervise eest hoolitsemisel, mitte käega löödud öeldes: «Mul ei ole aega kokata.» Seega, kui ka sinul on ajamure, kasvõi ajutiselt toitumiskava järgimiseks, siis palu abi oma pereliikmetelt või sõbralt, kes saaks sind kokkamisel aidata.

Teadlikkus abipakkujast

Väga oluline on hoida meeles, et kui palud abi või ostad teenust n-ö sisse, et enda elu lihtsamaks teha, siis veendu, et sinu abistaja on oma tegemistes siiras ja professionaalne. Ära võta appi inimest või palka endale kokka, kes tegelikult seda teha ei taha. Ole teadlik selle inimese või firma võimetest ja oskustest, keda endale appi võtad. Mida suurem on sinu eesmärk, seda võimekamat inimest või inimesi sa endale appi vajad.

Rasked otsused, kerge elu

Öeldakse, et raske on vastu võtta õige otsus. Olen sellega nõus, sest enne otsuse langetamist pead analüüsima, mida tegelikult tahad ja mis nüüd edasi juhtuma hakkab. On ütlus: tee seda, mis on raske ja su elu on kerge või tee seda, mis on kerge ja su elu on raske. Nii see paraku ongi. Olen oma 15-aastase toitumisnõustaja töö juures kuulnud palju lugusid ja neis kõigis on üks ühine joon – kõige raskem on õige otsuse tegemine. On ka hetki, kus peale otsustamist tuleb valu, enamasti vaimne, aga peale seda valu saabub rahulolu, sest tead, et oled teinud enda jaoks midagi head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles