Hommikueinest loobumine meelitab ülekilosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikusöögist loobumisel jäävad küll osad kalorid saamata, kuid siiski meelitab see ülekilod puusadele. Sellest, kuidas üleliigseid kilosid vältida ja ka kaotada, kirjutas bioneer.ee.

Ära jäta hommikusööki vahele

Hommikusöögist loobujad on altimad suitsetamisele ja alkoholi tarbimisele, samas pigem väldivad sportimist ja peavad jälgima dieete ning muretsema kaalu pärast.

Hommikuti sööjatel on samas soodumus tarbida vähem karastusjooke ja friikartuleid, süüa rohkem värskeid aed- ja puuvilju, juua piima ning lisaks on neil kolmandiku võrra väiksem tõenäosus ülekaalulisusele.

Näksi eesmärgiga

Strateegiline näksimine tähendab heade harjumuste juurutamist, et ainevahetust ergutada ja einete vahel keha vajalike toitainetega varustada – nii et haara tervisliku ampsu järele!

Et portsu suurus liiga ei teeks

Kodus kasuta väiksemaid nõusid, sest inimesel on harjumus taldrik tühjaks süüa, ning väljas einestades telli poolik praad.

Joo mõistusega

Esiteks vaata, kui palju suhkrut jook sisaldab – näiteks rasvavaba smuuti võib sulle mitusada kilokalorit anda ning ka paljud mahlad on tegelikult maskeerunud suhkruveed, seega jälgi nende mahlasisaldust.

Palaval suvepäeval on janu puhul eriti sobiv külm kannutäis vett, milles maitseks sidruni- või laimiviilud, kurki, maasikaid või muid marju.

Rohkem väärt eineid, vähem eksperimente

Mida lühem koostisosade nimekiri, seda puhtam ja tervislikum toit. E-ainetega tasub end samuti kurssi viia, selleks vajalikku infot leiab nii veebist kui raamatupoest.

Lauakombed paika

Uuringute kohaselt on vähem kaaluprobleeme neil lastel, kelle pere sööb regulaarselt koos – abiks on juba ühised hommikusöögid või mõnigi ühissöömaaeg nädalas ning lisaks suhtlemisele saab sedasi laste tähelepanu tervislikule toitumisele juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles