Retseptisoovitus: õrnad kevadrullid kääritatud sibulaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õrnad kevadrullid.
Õrnad kevadrullid. Foto: Koolibri

Kevadrullide täidisevalik on lõputu – võid need täita mistahes ülejääkidega ja valmistada hetkega peene lõunasöögi! Siin on inspiratsiooniks üks retsept uuest kokaraamatust «Hapenda, käärita, soola. Fermenteeritud toidud».

Olgugi et ka toortäidised võivad olla mõnusad ja värskendavad, eelistan mina köögivilju vokkpannil paar minutit pidevalt segades kuivalt praadida. Sobivad kõik köögiviljad. Kääritatud sibulaviilud on suurepärane kõrvane. Need krõmpsuvad, lisavad maitset ja muidugi lisaensüüme.

Õrnad kevadrullid kääritatud sibulaga

Kogus: 14 rulli

Vaja läheb:

  • 1 keskmine suvikõrvits (u 200 g)
  • 2 väikest porgandit (kokku u 100 g)
  • 1 väike sibul
  • 45 ml oliiviõli
  • näpuotsatäis meresoola
  • 140 g värskeid (või külmutatud) herneid
  • 150 g ribastatud kapsast
  • ½ tl Himaalaja roosat või muud jämedateralist soola
  • ¼ tl jahvatatud kurkumit
  • 1 sl sojakastet või tamari’t
  • mähkimiseks 14 ümarat 22 cm läbimõõduga riisipaberit
  • 85 g sibulaanšooviseid*

*Need misos kääritatud soolased aromaatsed sibularibad, mis meenutavad maitselt soolatud anšooviseid, on suurepärane lisand kevadrullidele.

Lõika suvikõrvits ja porgandid kangideks ning viiluta sibulad õhukesteks poolkuudeks. Kuumuta (soovitatavalt malmist) vokkpann, lisa õli, sibulad ja näpuotsatäis soola. Sega pidevalt keskmisel kuumusel, et sibulad kattuksid õliga. Lisa porgandid, herned ja kapsas ning ¼ tl Himaalaja roosat (või muud jämedateralist) soola ja sega veel 6–10 minutit, kuni herned on piisavalt pehmed. Lisa suvikõrvits, ülejäänud ¼ tl Himaalaja roosat (või muud jämedateralist) soola ja kurkumit ning sega veel üks minut. Lisa sojakaste või tamari ja sega hästi läbi. Tõsta tulelt ära.

Täida suur supikauss pooleldi veega – riisipaber peaks selle sisse mahtuma. Laota töölauale puhas puuvillane rätik. Immuta riisipabereid ükshaaval kiiresti vees. Ära leota, kuna need võivad rebeneda või muutuda kleepjaks ja kasutuskõlbmatuks. Paber peaks jääma kergelt pingule ega tohiks krussi tõmmata. Aseta see ettevaatlikult rätiku ülemisse ossa. Voldi rätiku alumine osa paberi peale ja patsuta see õrnalt kuivaks.

Alusta sulle lähimast riisipaberi osast ja kata see 2 sl täidise ning 2 viilu kääritatud sibulaga. Tõmba esmalt riisipaberi vasak serv ettevaatlikult rätiku küljest lahti ja voldi täidise peale, seejärel voldi peale paberi alumine osa ja hakka rullima, surudes täidist nimetissõrmede abil kokku, et rull ei vajuks laiali. Kui rull on valmis, tõsta see üles ja topi ikka veel avatud paremast küljest rippuv riisipaber rulli sisse, sulgedes selle täielikult. Kui sa ei serveeri rulle kohe, aseta need kandikule, nii et need ei puutu üksteisega kokku, kata toidukilega ja säilita paar tundi toatemperatuuril. Kui kasutad neid kaasavõetava näksina, mähi iga rull eraldi toidukilesse. Nii säilivad need värsketena ega kleepu kokku. Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles