Lugeja kirjutab: pöördeline kompliment, mis muutis enesekindlamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja Kristi kirjutas Naine24.ee toimetusele, kuidas juhuslik koolipõlves kuuldud kompliment vabastas ta jalgade kompleksist. See üks möödaminnes saadud lustakas tähelepanek on tänaseks andnud naisele julguse kanda seelikuid ja kleite. Nii vähe on vaja, et saada enesekindlamaks!

Komplimente on alati meeldiv saada, kui need on siirad. Tänasel päeval hindan tunnustust, mis on antud minu saavutustele ja tööle, enam kui kiitust hea väljanägemise kohta. Kuid mõnes mõttes pöördeliseks osutus omal ajal kompliment, mis oli öeldud just nimelt jalgade kohta.

Lugu selline, et olin kogu kooliaja häbenenud oma piitspeenikesi jalgu, mistõttu käisin võimalusel alati pikkade pükstega, et oma sääri varjata. Mõni veel küsis, et kas sedasi paksult ennast riietades soovin ehk veelgi alla võtta.

Kuna tegin vabariigi tasemel sporti, siis iga kord oli see minu jaoks eneseületus, kui starti minnes tuli soojendusdress ära võtta. Samas treener ikka ütles, et see just ongi hea, et oma ala harrastades korralikku lihast jalgadele kasvatan, sest muidu oleks need justkui makaronid...

Suvel aga, enne ülikooliaastate algust, olles võõras linnas võõrastel tänavatel lühikeste pükstega, hüüdis üks noorhärra mulle: «Neiu, millises kaubamajas nii kauneid jalgu müüakse?». See möödaminnes öeldud kompliment läks mulle vägagi korda. Sealt edasi hakkas enesekindlus tasapisi kasvama ning kui juba järgmisel suvel rahvusvahelises laagris olles slovaki mehepojad mulle armsa aktsendiga eesti keeles laususid: «Sul on ilusad jalad!», siis ma enam nii väga üllatunud polnudki.

Nüüd, olles 30ndates kahe lapse ema, eelistan riietuses juba kleite ja seelikuid, sealjuures pean kohustuslikuks jalgade eest ka eraldi hoolt kanda. Soovin kõigile päikeselist ja komplimentiderikast suve!

* * *

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel huvitaval teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma põnev lugu, siis ootame seda aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega. Kristi saab auhinnaks Avoni suhkrulaimi-mojito jahutava emulsiooni jalgadele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles