Tõe jälil: miks naised orgasmi teesklevad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring näitas, et orgasmi teesklemise põhjus ei seisne niivõrd püüdluses partneri tundlikku ego kaitsta, vaid pigem naise enda ebakindluses ja läheduse pelgamises.
 

Umbes 60 protsenti naistest on vahekorra või suuseksi ajal orgasmi teeselnud, väitis Erin Cooper Temple'i ülikoolist, kes selle põhjuste selgitamiseks ka neid naisi uuris, kirjutas teadusportaal LiveScience.

Sellest teemast räägime popkultuuris, filmides ja ajakirjades, ütles Cooper. «Me teame, et see on meie kultuuris üsna levinud, kuid me ei tea sellest suurt midagi teaduslikust seisukohast.» Pealegi ei piirdu probleem vaid naistega – ligi neljandlik meestest tunnistab, et on orgasmi teeselnud.

Miks teeselda?

Cooper uuris 366 naist vanuses 18 kuni 32 aastat, kes orgasmi teesklemise heaks kiitsid. Paljud osalejad ütlesid, et põhjuseks oli nende endi hirm läheduse ees. Samuti tõid nad teesklemise selgituseks, et tundsid end oma seksuaalse võimekuse pärast ebakindlalt või tahtsid vahekorraga ühele poole saada.

Pisem grupp osalejaid tegi seda, et seksuaalkogemust paremaks muuta. «Väike hulk naisi, kes teesklevad orgasmi enda erutuse tõstmiseks, saavad tegelikult suurema rahulduse,» märkis Cooper. «Seega, võib-olla ei peaks me nende strateegias kahtlema; see on üks nende paljudest tööriistadest positiivse seksuaalkogemuse saamiseks.»

Hirm intiimsuse ees

Naistele, keda heidutab intiimsus, võib orgasmi teesklemine olla viisiks, kuidas mehega distantsi hoida, arvas Cooper. Kui nad häbenevad enda voodioskusi, siis aitab teesklemine neil lihtsalt oma ego säästa.

«Tundub, et naistel, kel on raskusi teiste inimestega emotsionaalsel tasandil lähedaseks saamisel, on keeruline saavutada lähedust ka seksuaalsel tasandil,» ütles Cooper. Tema sõnul on neil raske piirangutest vabaneda ja seega võivad nad muus valdkonnas abi vajada. Tegemist võib olla nii põhjuse kui sümptomiga.

Naised võivad seksuaalvahekorrale kiiret lõppu otsida, sest neil on raske kedagi endale lähedale lasta; nad võivad end partnerist või suguaktist kaugena tunda ja seega naudingust ilma jääda, rääkis Cooper.

Neil põhjustel võib olla halb mõju suhtele ka väljaspool magamistuba. Rohkem suhtlemist ning usalduse ja intiimsuse tugevdamise nimel töötamine aitavad ehk neil naistel üle saada vajadusest magamistoas teeselda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles