Üks märk, mis näitab, kui sõbralikuks kasvab su laps

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Tampere ülikooli teadlased leidsid, et see, kui tähelepanelikud on beebid näoilmete jälgimisel seitsme kuu vanuselt, näitab, kui hästi areneb neil hiljem välja empaatiavõime.

Kui beebi on ümbritsevate inimeste näoilmetest huvitatud, näitab see, et ta on rohkem häälestatud teiste inimeste vajadustest aru saamisele, avaldati värskes Tampere ülikooli teadlaste uuringus. Selleks uuriti rohkem kui 200 beebit.

Tulemused näitasid, et kui seitsme kuu vanused beebid huvituvad näoilmetest, siis kaheaastaselt on neil suurem vajadus teisi aidata ning nelja-aastaselt on neis vähem julmi ja emotsioonituid iseloomujooni.

Ka leidsid uurijad, et laste huvi näoilmete vastu on suurim seitsme kuu vanuselt ning kahaneb järk-järgult, kuni nad on saanud kaheaastaseks. Tegemist on huvitava leiuga, kuna seda teadmist saab kasutada sotsiaalse arengu probleemide ennetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles