Mehe pihtimus: algset suhet toimima panna on kergem kui uusi luua

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi raskuste tekkides arvatakse sageli, et just uus suhe on see, mis teeb elu lihtsamaks ja paneb unustama kõik halva, tunnistas ajakirjale Pere ja Kodu oma loo rääkinud Eerik * (41), et uusi suhteid luua pole sugugi kerge. 

«Olin juba pikka aega olnud rahulolematu ja Laurale lahkuminekust rääkinud,» rääkis Eerik, kellele tuli naise otsus pärast 13-14 aastat kestnud kooselu lahku minna lõpuks ikkagi ootamatult. 

Põhjusena, miks ta end kodus halvasti tundis, nimetas Eerik tunnet, et Laura* domineerib nii tugevalt, et ta ise on allasurutud seisus - et naine otsustab ja tema peab tegema. Kuid täpselt sama süüdistus on Laural ka Eerikule - mõlemal oli tunne, et kui mingi ideega välja tulla, teeb teine selle maha.

Eerik käis Rootsi terapeudi Iiris Johanssoni jutul ning sai sealt impulssi teha asju, mida ta kunagi varem polnud teinud: kinkide lilli, öelda komplimente, rohkem oma hobidega tegelda.

Kuid just siis tekkiski mitme väiksema tüli tulemusena ühel hetkel olukord, kus naine otsustas suhte lõpetada. «Kõige vastuolulisem ongi, et see juhtus sekund enne seda, kui ma oleksin olnud võib-olla parim partner, kes ma üldse võinuksin olla,» tõdes Eerik.

Praegu saab Eerik aru, et allasurutus oli tema sisemine teema, et ta ise võttis selle rolli algusest peale ning Laura vajas ilmselt hoopiski, et mees seisaks enda eest.

Nüüdseks on mehel olnud ka teisi suhteid ning tagasi vaadates mõistab ta, et on suur väljakutse teha suhted heaks. Algset suhet on tema sõnul palju kergem toimima panna kui luua uusi suhteid. «Uutesse suhetesse tuleb kaasa liiga palju emotsionaalset kaasavara, pealegi oled juba vanem ja raskem on kohaneda.»

*nimed muudetud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles