Üheksa lapse ema: suurtel peredel ei ole raske hakkama saada!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Maal on hea elada ja minu arust ei tohiks olla ka suurtel peredel nii väga raske, kuna neid abisid ja toetusi on niivõrd palju, tuleb vaid osata küsida,» ütleb üheksa lapse ema Anne Lumiste (44), et ei tasu viriseda.

Tema sõnul on paljud suurpered oma puudustes ja hädades ise süüdi, kirjutab Õhtuleht.

Anne kolm vanemat tüdrukut on pesast juba välja lennanud, ülejäänud lapsed elavad aga koos ema, isa, vanaema, kolme kassi, kahe koera ja kanadega ühes punase katusega moonakamajas Lääne-Virumaal.

Pereema Anne on kodune ja pereisa Hergo käib Kundas transpordiettevõttes tööl, kuid suure osa sissetulekust moodustab lastetoetus, mida pereema sõnul saadakse 500 euro ringis kuus.

Perekond kasvatab ka ise endale kõikvõimalikke juurikaid, aedvilju, puuvilju ja marju, talunike käest ostetakse piima ja liha ning paljusid toiduaineid, näiteks konserve, leiba-saia ja kuivaineid saadakse Toidupanga või PRIA toiduabi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles