Õnnelikum, tervislikum tüdrukuteõhtu väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et sõpradega välja minnes lõbusalt aega veeta ja samas end ka hommikul hästi tunda, andis Health.com mõned soovitused.

Kutsu õiged inimesed
Me kõik vajame aeg-ajalt seltskonda, kuid kindlasti ära unusta enda peole positiivseid inimesi kutsuda. Harvardi ja California ülikooli uuring leidis, et iga õnnelik inimene sinu tutvusringkonnas tõstab sinu tuju üheksa protsendi võrra.

Kanna heledaid toone
Ekspertide sõnul aitab kevadvärvide, nagu kollase ja roosa, kandmine tunda end õnnelikuma ja energilisemana.

Mõtle end saledaks
Krõpsud ja dipikaste ahvatlevad? Proovi seda: võta appi sõber, kellel pole mingit probleemi näksidest keeldumisega. «Vaid tema peale mõtlemisest – kui kaua sa teda oled teadnud, mis on tema iseloomujooned – piisab, et kontrolli säilitada,» ütles psühholoogiaprofessor Michelle vanDellen, kes on antud efekti kohta mitmeid uuringuid läbi viinud. Tema sõnul piisab juba sellest, kui enda jaoks imetlusväärsete inimeste pilte kaasas kanda. See nipp aitab enda tahtejõudu kasvatada, pannes teatud asjadele, nagu enesekontrollile, mõtlema.

Mürkidest vabaks
Kui näed menüüs eelroogade all sparglit, siis telli seda. Spargel on pungil aminohapetest, mis aitavad ainevahetusel alkoholi organismist väljutada. Toitumisteaduse ajakirjas ilmunud uuringu kohaselt võib sul hommikul olla enesetunne tänu köögiviljale palju parem, olenemata, kas sööd seda enne või pärast alkoholi tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles