Hedvig Hansoni uuele plaadile jõudis killuke laulja lapsepõlve

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hedvig Hanson esitles 2. juunil kutsutud külalistele jazziklubis Clazz oma uut ja gruuvikat 70ndate hõngulist albumit «Tants kestab veel». Plaadilt leiab üle kümne loo, kuhu kuulub nii omaloomingut kui ka lauljatari lemmikuid juba lapsepõlvest.

Muusikute tandem Hedvig Hanson ja Andre Maaker hakkasid teiste seast silma mitte ainult punase värvi pärast - neist õhkus ilma selletagi erilist energiat, mis pani lood väikesel laval õdusas õhkkonnas tõeliselt elama.

Kui väikesele kontserdile eelnenud küsimustevoorus küsis Clazzi programmijuht Janno Sooäär Hedvigilt, kes kõik selle plaadi tegemisega seotud on, läks lauljatar ajas tervelt kaheksa aastat tagasi, mil elu ja muusika viisid ta kokku Andre Maakeriga.

«Mina olen see diiva ja tema teeb minu jaoks tööd!» naljatas ta. Hedvig märkis ka, et kui ülejäänud bänd sai juba rahulikult magada, siis Andre veel mitte, kuna siis algas alles plaadi lõplik kokkupanemine ja see oli kõik tema õlgadel.

Hedvigi sõnul on tegemist talle väga olulise albumiga, kuna sellele on lisaks omalugudele jõudnud laulud, mis on saatnud teda lapsepõlvest saati. Üks sellistest, mis kõlas ka esitluskontserdil, kuulub näiteks Apelsini repertuaari - «Aeg ei peatu».

Maian Kärmase laulu «Tantsime!» saateks märkis Hedvig aga, et kui ta oleks meesterahvas, siis oleks ta just Maianist võlutud, kuna viimane oskavat väga hästi tundeid sõnadesse valada.

Küsimusele, kas mõni lugu on talle kuidagi teistest südamelähedasem, pidi Hedvig tunnistama, et võib-olla mõni meeldib lihtsalt veidi vähem, kuid üht ainsat lemmikut kindlasti pole. «Plaadil on erinevaid lugusid ja nad meeldivad mulle kõik erinevat moodi,» ütles ta.

Hedvig tõdes ka, et talle meeldib, kui on kogu aeg mingi vaimustus ja uus asi - selles mõttes ei taha paiga peale tammuma jääda -, ent hetkel naudib ta väga gruuviteemat, mis on talle lapsest saati hingelähedane olnud.

Eksklusiivse esitluskontserdi lõpetas plaadi nimilugu, mis pärineb Sonny ja Cheri repertuaarist. Hedvigit saatis bänd, mis sai alguse aasta tagasi Jazzkaarelt, kui Anne Erm kutsus teda koos bändiga esinema. Hedvig Hanson Soul Groupi koosseis on järgmine: Andre Maaker, Joel-Rasmus Remmel, Mihkel Mälgand, Ahto Abner ja Reigo Ahven.

Ehkki lugusid kõlas sel esitlusel vähe, pakkus kontsert vahetu keskkonna ja emotsioonide poolest vähemalt samaväärse elamuse täispika etteastega. Sellestki ei jäeta publikut siiski ilma - juba 4. juuni õhtul algusega kell 23 oodatakse kõiki huvilisi avalikule esitluskontserdile klubisse Clazz. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles