Halvad uudised: moodne toitumisharjumus mõjub libiidole halvasti

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: stocksnap

Värske uuring paljastab, et üks levinud dieet ei tule sugugi kasuks voodielule.

Mitu aastat on vaieldud, kas keto-dieet ehk võimalikult vähene süsivesikute tarbimine on tervisele kasulik ning on inimesi, kes on selle suisa maailma halvimaks dieediks kuulutanud.

Mõned inimesed aga väidavad, et keto-dieet tuleb voodielule kasuks, kuid terviseeksperdid ei nõustu selle väitega. Keto, mis tähendab vähest süsivesikute tarbimist ning rõhu panemist valgule ja rasvale, võib negatiivselt mõjutada hormonaalset tasakaalu, kirjutab Independent.

«Osad uuringud viitavad, et vähene süsivesikute tarbimine toob kaasa muutused kilpnäärme talituses, mis ei põhjusta mitte ainult loidust ja meeleolulangust, vaid mõjutab negatiivselt ka libiidot,» selgitab toitumisekspert Lily Soutter.

Eksperdid ka hoiatavad, et keto-toitumine võib põhjustada peavalusid ning üleüldist jõuetust. On ka tõendeid, mis viitavad, et madala süsivesikusisaldusega toidulaud võib suurendada stressihormooni kortisooli taset organismis. Meie ajud, mis vajavad glükoosi ja saavad seda peamiselt karbohüdraatidest, toodavad tänu sellele serotoniini – muutus toitumises võib põhjustada seega «heaoluhormooni» serotoniini languse, mis omakorda vähendab seksiisu.

Eksperdid panevad südamele: kui sa tahad jälgida keto-toitumist, siis pead sa kindlasti tagama piisavalt köögivilju, et oma tervist mitte ohtu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles