Kas avokaado kivid on söödavad?

Angela Blumkvist
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitry Fisher / PantherMedia / Dmitry Fisher

Avokaado on tervisliku elustiili austajate tõeline kangelane, kuid avokaado kivi läheb tervislikust viljast kaduma. Mõned toidublogijad on leidnud viisi, kuidas ka avokaado kivist tervislikud toitained kätte saada.

Avokaado kivist on võimalik saada suurepärane toidulisand, kirjutavad toidublogijad. Loputa ja kuivata avokaado kivi, eemalda väliskest, tükelda ja sega blenderis. Saadud pulber sobib lisamiseks näiteks smuutidele ja küpsetistele.

Milleks avokaado kivist tehtud pulber hea on? Avokaado kivi sisaldab kiudaineid, antioksüdante ja lisatoitaineid. Teised toidueksperdid teavad jällegi rääkida, et avokaado kivil on põletikuvastane toime, kirjutab Independent. Pulbristatud avokaado võib olla üsna kibe. Seetõttu tarbitakse seda koostisosadega, mis selle kibedat maitset varjutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles