Instagrami süüdistati jälle homofoobias

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotograaf kritiseeris Instagrami pildi eemaldamise eest, millel kujutatud kahte meest suudlemas. Samasooliste kommuun on taas tagajalgadele aetud.

Fotograaf Stella Asia Consonni pildistas projekti «Love Me» raames pildi geipaarist suudlemas. Projekti eesmärgiks on uurida moodsaid paare. Päev pärast pildi Instagrami laadimist sai Consonni kirja, et tema pilt on eemaldatud. Kirjaga oli kaasas hoiatus, et kui kasutaja peaks veel reegleid rikkuma, võib Instagram tema konto sulgeda või selle kasutamist piirata. «Me tahame hoida Instagrami kõigi jaoks ohutu kohana,» seisis kirjas.

Segaduses fotograaf võttis ette sotsiaalmeedia rakenduse kasutamise reeglid mõistmaks, milliseid reegleid ta oli rikkunud. Consonni ei leidnud ühtegi punkti, mida tema pilt oleks rikkunud. Fotograafi sõnul tundis ta enim pahameelt ja muret pildil olnud paarikese Jordani ja Luca pärast. Mitmed kaasmõtlejad on jaganud selle loo peale oma kogemusi Instagrami piltide eemaldamisega ning häbistavad sotsiaalmeedia rakendust tagurliku käitumise eest.

Instagram asendas eemaldatud foto, mille kohta rakendus ütleb, et eemaldati vea tõttu. Lisaks saadeti Londonist pärit fotograafile kerge vabandus, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles