Lugeja kirjutab: mida naised tahavad?

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja kirjutas Naine24.ee toimetusele, et kui mehed arvatakse soovivat vaid üht - seksi -, siis naised vajavad tunnet, et neid väärtustatakse. Just sellepärast ootavad naised tähelepanuavaldusi, olgu selleks hea sõna või koguni väike kingitus.

Mida naised tahavad? Tüüpiline küsimus?

Enamasti naised arvavad teadvat, mida mehed tahavad. Tihti öeldakse, et mehed tahavad vaid ÜHT ja seda arvatakse olevat seks. Samas kui see «üks» on kätte saadud, siis hakatakse ka muud soovima. Vaimset kontakti, niisama lähedust, ühiseid tegevusi... Kuid enamasti esmaseks sooviks peetakse ikka seksi.

Aga mida siis naised tahavad? Mina arvan, et olen leidnud sellele küsimusele vastuse. Kuigi ühes raamatus kirjutati, et naised tahavad olla ise otsustajad ning olla enda peremehed, mitte sõltuda nii väga mehe otsustest, siis ma ei tahaks nõustuda sellega.

Ka kodutööde tegemise eest ootab naine, et talle öeldaks «aitäh», tehtaks mõni kompliment või antaks musi põsele.

Võimalik, et sada aastat tagasi oli nii, sest siis lihtsalt polnud naistel väga palju sõnaõigust. Mees oli ikkagi see põhiline otsustaja ja perekonnapea, harva, kui küsiti naise nõu või arvamust. Võimalik, et tol ajal oli tõesti naise suurim soov olla kuulda võetud.

Tänapäeval on olukord veidi muutunud. Naised saavad sama palju sõna kui mehed. Tihti isegi ei hakka mehed naistega vaidlema, jätavad asja sinnapaika ja naine saab oma tahtmise. Naisi võetakse kuulda. Neil on võimu - mõnikord, olenevalt olukorrast, isegi enam kui meestel.

Mis võiks olla siis esitatud küsimuse vastus? Kas äkki see, et naine tahab olla väärtustatud? Inglise keeles on sellele hea sõna appreciated. Naine tahab, et väärtustataks seda, mida ta teeb, mida ta ei tee, milline ta on jne. Selle eest, et ta on end üles löönud ja enda eest hoolitseb. Naine ootab, et  mees/mehed teda vaataksid, imetleksid, lausuksid komplimente.

Ka selle eest, kui naine teeb koduperenaisena erinevaid majapidamistöid, tahab ta, et talle öeldaks «aitäh», tehtaks mõni kompliment või antaks musi põsele, eriti suurepärane oleks mõnel hommikul mehe tehtud hommikusööki voodis nautida. Piisab ka kõige väiksemast märguandest, mis näitaks, et tema tegemisi väärtustatakse ja teda ei võeta iseenesestmõisetavana.

Miks naistele meeldib kingitusi saada? See näitab, kui väga neid väärtustatakse. Naist enne uksest sisse lasta, talle uksi avada, mantlit selga aidata... Need väikesed viisakusžestid räägivad nii palju:  «Ma tean, mida sa väärt oled, ma olen su vastu viisakas ja teen su elu veidigi mugavamaks.»

* * *

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel huvitaval teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma põnev lugu, siis ootame neid aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega. Tiina saab Avoni 24-karaadise kullaga huuleläike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles