Liit: laste kehalise karistamise keeld tuleb viia lastekaitseseadusesse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MTÜ Lastekaitse Liidu teatel taunivad täiskasvanud uurimuste järgi vägivalda kui sellist, kuid ometi karistab tervelt 38 protsenti Eesti täiskasvanutest lapsi kehaliselt ning peab seda käitumist endiselt aktsepteeritavaks.

Vägivald ja kehaline väärkohtlemine on karistatav karistusseadustiku alusel ka praegu. Lasteakaitse liidu teatel pole eesmärk liikuda karistava ühiskonna poole, kuid laste heaolu edendamiseks ja kaitseks on vajalik laste kehalise karistamise keeld sisse viia väärtusnormina ka lastekaitseseadusesse, ning seda laste ning ühiskonna huvidest lähtuvalt rakendada.

Positiivse vanemluse toetamiseks andis MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Soome Lastekaitse Keskliiduga välja käsiraamatu «Tasa ja targu - kasvatusvõtteid emadele ja isadele».

Lastekaitse Liit lähtub oma tegevustes seisukohast, mida rõhutab ka raamatu koostaja Heiki Sariola Soome Lastekaitse Keskliidust: «Lapsepõlv ei ole pelgalt valmistumine täiskasvanueaks. See on iseenesest tähtis osa elust, mida peab olema võimalik elada turvaliselt.»

MTÜ Lastekaitse Liit korraldab koostöös oma liikmeskonnaga 12 omavalitsuses sel neljapäeval, 2. juunil aset leidva lastekaitsepäeva raames üritusi, et rõhutada ja hoida meile kõikidele olulisi väärtusi.

Üritused toimuvad Tapal, Võrus, Sillamäel, Harkus, Vara vallas, Kaarma vallas, Kosel, Tartus, Tallinnas, Sauel, Kärdlas ja Türil märksõna all «Märka Last».

Lastekaitse liit rõhutab, et lapsel on õigus väärikale kohtlemisele ja perekonna ning ühiskonna toele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles