Märgid, et sul on magneesiumipuudus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Magneesium on organismi jaoks nagu salajane kangelane. See mängib olulist rolli lihaste, närvide, luude, ainevahetuse ja mitmete teiste funktsioonide töös.

1. Su varbad ja sõrmed kihelevad

Magneesium mängib olulist rolli närvi implusside puhul. Magneesiumi vaegus võib põhjustada kihelustunnet sõrmeotstes ja varvastes.

2. Sa tunned end haigena

Sümptomid nagu vähene isu, iiveldus, oksendamine, väsimus ja nõrkus võivad tuleneda hoopis magneesiumi puudusest organismis. Need on tavaliselt esmased märgid, et kehal on sellest puudus. Muidugi võivad sellised sümptomid tähendada ka mitmeid teisi probleeme. Kui sümptomid viie päevaga ei kao, võta ühendust enda arstiga.

3. Su lihased tõmbuvad tihti krampi

Teadlased usuvad, et lihaste krampi tõmbumine tekib kaltsiumi liigsest liikumisest närvirakkudesse, kui magneesiumi tase organismis on madal. See stimuleerib liialt lihasnärve. Lihaste krambitamine on näiteks rasedate seas levinud probleem.

4. Sa ei ole viimasel ajal sina ise

Magneesiumipuudus viib ühtlasi tuju muutusteni ning suurendab depressiooni riski. See võib endaga kaasa tuua mentaalse ja emotsionaalse tuimuse ning suurenenud ärevuse.

5. Sinu süda lööb kiiremini (või aeglasemalt) kui tavaliselt

Magneesiumipuudus võib endaga kaasa tuua ka kaaliumi taseme languse. See mõjutab sinu südamelihast ja põhjustada muutusi südametöös.

Allikas: Women's Health

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles