Kiire nipp, mis päästab suhteid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kui viimasedki liblikad on kõhust lahkunud, algab suhtes töö. Kui argielu muutub stressirohkeks ja suhtes on järjekordne mõõn, aitab see kiire nipp teievahelise kontakti tagasi saada.

Austraalia psühholoog Belinda Williams õpetab 5-minutilist nippi, millega on võimalik partneritel omavahelist kontakti parandada ja sellega lausa suhet päästa. Psühholoogi sõnul on see üks põhilisi nõuandeid, mida ta probleemidega paaridele soovitab.

Lahenduseks on mikromomendid, mille vältel teineteisega kontakti loote. Williams selgitab, et nn mikromomendid on väikesed võimalused, et näidata partnerile enda armastust ja hoolivust. Selleks võib olla tervitus või hommikune hüvastijätt, kallistus koridoris või käepuudutus. Tema sõnul arvavad paarid, et vaja on suuri žeste, kuid nende jaoks õiget aega oodates võivadki need tulemata jääda. «Seega, võta, mis võtta annab,» soovitab Williams, «võta väikestest hetkedest maksimum.»

Williamsi sõnul tekivad suhetes probleemid tihti siis, kui armumise aeg on olnud pikk ning erinevused kahe inimese vahel on olnud peidus. Pärast esimeste suurte tunnete laabumist tulevad esile lisaks senistele ühistele nimetajatele ka erinevused, kirjutab DailyMail. Tema sõnul peavad paarid pidevalt tööd tegema, et üksteist mõista ja samal lainepikkusel olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles