Toitumisterapeut soovitab: need on saleda kõhu saladused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / SWNS.com

Kes meist ei tahaks lamedat kõhtu? Londonis tegutsev toitumisterapeut Jeannette Hyde selgitab, et lameda kõhu ja kerge enesetunde taga peituvad mõned väga lihtsad nipid.

1. Söö päevasel ajal

Proovi süüa päevasel ajal. Siis on sinu seedimine aktiivsem ja töötav kõige efektiivsemalt. Öösel süsteem aeglustub ning see võib tekitada seedeprobleeme. 

2. Ära maga kohe pärast sööki

Jäta viimase söömise ja magamise vahele kaks ja pool tundi. Seedesüsteem lükkab kokkutõmmetega toitu allapoole, kuid magades kogu süsteem aeglustub. See põhjustab seedeprobleeme, puhitust ja gaase. 

3. Paastu 12-14 tundi

Toitumisnõustaja sõnul võib kaalu langetamise puhul söömise aeg olla tähtsamgi kui see, mida sa sööd. Tekitades õhtu- ja hommikusöögi vahele 12-14 tunnise pausi, aitad kaasa kasulike bakterite liikumisele seedesüsteemis, mis kiirendavad ainevahetust. 

4. Söö aeglaselt

Paljud inimesed söövad kiiruga või nn käigu pealt. Selline harjumus toitu kugistada võib olla põhjuseks puhitusele ja teistele seedeprobleemidele. Tundub väike asi, aga rahulikult söömine võib päästa sind kehvast enesetundest ülejäänud päeva jooksul. 

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles