Dieedimüüt või tegelikkus? Detox-kuurid aitavad kiirelt kaalu alandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Viimastel aastatel hoogsalt haaret laiendanud detox-kuuride populaarsus ei näi raugevat. On sel trendil tõepõhi all ning kas keha puhastades on võimalik kiiresti saledamaks saada?

Puhastuskuur võib ette näha vaid vedela toidu söömist, paastumist või teatavate toiduasendajate kasutamist. Nagu nimigi ütleb on selle eesmärgiks puhastada keha mürkidest ja ebavajalikest ainetest. Mitmed sotsiaalmeedia kuulsused on võtnud selle tee avalikult ette ning jätavad mulje, et nende kaunis figuur säilib just tänu sellele programmile. On sellel ka tõepõhi all?

Puhastuskuure seostatakse tihti erinevate kasuteguritega nagu rohkem energiat, väiksem kaalunumber või särav nahk, kirjutab TheSun. Tegelikkuses pole sellistel detox-kuuridel teaduslikku alust. Terve organism suudab mürke ja jääke väljutada iseseisvalt läbi neerude, maksa, naha ja isegi kopsude.

Järgmine kord, kui keegi väidab, et mõni taoline puhastuskuur aitas tal end paremini tunda, tuleneb see tõenäoliselt elustiili muutusest. Selliste programmide puhul vähendatakse toidu koguseid ja valitakse hoolikamalt, mida süüakse, vähendatakse alkoholi tarbimist. Tõsi, ka kaal võib puhastuskuuri ajal langeda, kuid see juhtub vee, mitte rasvakihi arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles