Järjekordne Jaapani printsess jääb kihlatu tõttu tiitlist ilma

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kyodo / Reuters

Südame järgimine võtab taas ühelt Jaapani printsessilt kuningliku tiitli.

27-aastane printsess Ayako on kihlatud 32-aastase Kei Moriyaga, kes töötab kohalikus laevandusettevõttes. Moriya kohtus printsessiga möödunud aastal vanemate kaudu, kirjutab People. Paari tegi tuttavaks Ayako ema, kes lootis inspireerida tütart inimõiguste teemal sõna võtma. Asjad ei läinud päris nii, nagu vanemad olid plaaninud ja nüüd ootavad noored abieluranda sõudmist.

Möödunud aastal järgnes armastusele ka Ayako nõbu printsess Mako, kes loobus abiellumiseks enda kuninglikust tiitlist. Abielluda ei saa nad aga aastani 2020, mil Mako on ametlikult loobunud kuningliku pere liikme staatusest. Pärast printsess Ayako lahkumist kuninglikust perest, jääb kuninglikku perekonda 17 pereliiget.

Jaapani monarhid on nüüd võtnud arutluse alla kehtivad seadused, mille kohaselt peaksid kuningliku pere tütred abielluma vaid kuninglikku verd mehega ning troonile saab tõusta vaid meessoost pärija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles