Dieedimüüt või tegelikkus? Veganlus aitab tervislikult kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Pole kahtlust, et taimtoitumisel on olulised kasutegurid, kuid kas sellest on abi ka suvel saleda talje hoidmisel?

Veganluse puhul on leitud seoseid paljude vähenenud riskidega. Olulisemateks on madalam risk teise tüübi diabeedi ja südame- ja veresoonkonna haiguste puhul. Lisaks aitab taimetoitlus hoida kontrolli all vererõhku.

Küll aga võib toidugruppide täielik elimineerimine enda toitumisest tekitada organismile ka kahju. Veganlus võib organismis tekitada kaltsiumi, D-vitamiini, raua, vitamiini B12, tsingi ja oomega-3 rasvhapete defitsiiti.

Kuigi uuringud on näidanud, et veganitel on madalam kehamassiindeks, peaks hoolega jälgima  toitumise terviklikkust, kirjutab TheSun. Paljud veganitoidud võivad sisaldada magusaineid ja töödeldud rasvu, et kompenseerida teatud toitaineid nagu muna ja või.

Kokkuvõttes võib taimetoitlus mõjuda hästi su figuurile, kuid kui seda ei tehta teadlikult, võib see tervisele pigem kahju teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles