Toitumisnõustaja retseptisoovitus: Kariibi sealiha kurgisalatiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Orgu erakogu

Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab jaaniks retsepti neile, kes ei soovi end sel aastal ülesöömise tõttu halvasti tunda.

Koostisosad:

  • 125 g kurki
  • 40 g maapähkleid
  • 125 g melonit
  • 2 tl mett
  • 2 tl extra virgin oliiviõli
  • Rosmariin
  • Kuivatatud tüümian
  • Roheline sibul
  • Jamaika Jerk maitseaine
  • Paprikapulber
  • Seesamiseemneõli
  • Seesamiseemned
  • Sool

Valmistamisõpetus

  1. Lõika lihast umbes 2 sentimeetri paksused viilud.

  2. Sega kausis mesi, jerk maitseaine, tüümian, rosmariin, sool ja oliiviõli ning marineeri liha, lase seista vähemalt 2 tundi.

  3. Grilli liha tulel või ahjus 200 kraadi juures grillrežiimil

  4. Tee salatikaste, sega omavahel seesami seemned, mesi, õunaäädikas, seesamiõli, paprikapulber, sool ja lisa soovi korral pisut vett lahjendamiseks.

  5. Viiluta kurk, haki roheline sibul, purusta pähkleid pisut, sega kõik omavahel ning sega kokku salatikastmega vaherult enne serveerimist.

  6. Serveeri liha salatiga ja magustoiduks lemmikpuuvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles