Sünne Valtri klaveritundides: ma ei puutunud ainsatki klahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünne Valtri.
Sünne Valtri. Foto: MADIS SINIVEE/EESTI MEEDIA/SCANPIX

Homme ilmuva Arteri intervjuus räägivad ansambli Patune Pool liikmed, et nad ei tunne tegelikult nooti. Laulja Sünne Valtri ema pani ta aga lapsena muusikakooli klaverit õppima, kus  ta sõna otses mõttes keeldus õppimisest.

«Läksin tundi, istusin sirge seljaga klaveri taha ja 40 minuti hiljem tõusin sealt. Ma ei puudutanud ainsatki klahvi. Ükskõik, mida õpetaja mulle rääkis. Ma ei teinud midagi. Mu vastumeelsus nende pealesurutud klaveritundide suhtes oli lihtsalt nii suur,» räägin lauljatar. Ta tunnistab, et nüüd on tal selle kõige pärast häbi ja kahju.

Bändi teine pool – Edvin Petrov räägib aga, et tema oleks väga tahtnud muusikat õppida, kuid elas maal ja lihtsalt ei pääsenud muusikakooli.

Nüüd tunnevad mõlemad muusikaõppest puudust.

Küsimusele, kuidas nad siis lugusid kirjutavad kui nad nooti ei tunne, vastab Edvin: «Nüüd on telefon ja me ümiseme sinna. Tänapäeval on arvutis muusika tegemine nagu joonistamine - laod aga oma instrumentide partiid ritta, kui ei meeldi, tõstad ümber, ja nii ta tuleb.»

Veel räägib Patune Pool Arteris visast fännist, pereelu ja bändi sobitamisest, kukkumisest kontserdil ning kuulusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles