Oled kui «õhupalli» alla neelanud? Üks jook, mis sind aitab

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Kõhu pundumist ehk tunnet, nagu oleksid alla neelanud õhupalli, võivad põhjustada paljud asjad - ehk oled sa söönud midagi, mis su kehale ei sobi või oled millegi vastu allergiline. Paljud meist on kursis, kui valus ja ebamugav see tunne on. Mida teha?

Mahlaguru Jason Vale soovitas telekanali ITV hommikuprogrammis jooki, mis aitab kõhu taas korda saada. Selleks tuleb kokku segada mahl, milles on sidrunit, kurki, õuna ja pirni.

«Sidrun ja kurk aitavad organismi puhastada,» selgitas Vale. «Õuna ja pirni lisamine muudab joogi kiudaineterikkamaks, mis aitab paranemisele kaasa.»

Ka toitumisnõustaja Stephanie Middleberg ütles, et kurk ja sidrun võivad aidata kõhupundumise vastu. «Sa ei saa neist mitte ainult C-vitamiini, kuid see on ka suurepärane viis oma seedesüsteemi korrastamiseks,» selgitas ta. Kurk aga aitab alandada paistetust.

Samas hoiatab Cleveland Clinic, et liigne õunte söömine võib viia kõhulahtisuseni, seega soovitavad nemad hoopis banaani, mustikaid ja apelsine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles