Kas roheline tee aitab kaalu langetada?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Enrico Mantegazza / PantherMedia / Enrico Mantegazza

Roheline tee on armastatud jook kaalulangetajate seas. Kas rohelise tee imevõimel on teaduslik põhi all või on sel eesmärgil rohelise tee joomine ajaraisk?

Toitumise- ja dieediakadeemia kõneisik Melissa Majumdar tunnistab, et teadlased pole rohelise tee mõjus kaalulangusele täiesti kindlad. Rohelise tee mõju kaalulangusele peetakse tänu selle võimele kiirendada ainevahetust. Kofeiin ja antioksüdant EGCG panevad ainevahetuse kiiremini tööle, kirjutab Women's Health.

Kuigi roheline tee kiirendab ainevahetust ja suurendab rasvade põletamist, on selle osakaal nõnda väike, et seda pole peaaegu märgatagi. 2012. aastal väljaandes Cochrane Review avaldatud uurimus näitas, et rohelise tee mõju kaalu langetamisel on väga väike ning statistiliselt mitteoluline. Majumdari sõnul võib see efekt rohelises tees olemas olla, kuid tõenäoliselt pole seda võimalik isegi märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles