Kummaline hüüdnimi, millega prints Charles Meghanit kutsub

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles koos abikaasa Camilla ja minia Meghaniga
Prints Charles koos abikaasa Camilla ja minia Meghaniga Foto: JWMAL2 / MEGA/Scanpix

Meil kõigil on omad hüüdnimed ning erandiks pole ka kuninglik perekond. Me teame, et prints Philip kutsub kuningannat Kapsakeseks, nüüd aga on välja tulnud, milline on prints Charlesi hüüdnimi oma värskele miniale.

Perekonnale lähedal seisvad allikad kinnitavad, et nimi on inspireeritud Harry ja Meghani omavahelisest suhtest, kirjutab Express. Sussexi hertsoginna Meghan Markle abiellus prints Harryga maikuus ning on juba loonud tulevase kuningaga, oma äiapapaga soojad suhted.

Allikate sõnul hüüab prints Charles Meghanit nimega Tungsten, mis eesti keeles tähendab volframit. «Prints Charles imetleb Meghanit, kuna ta on väga tugev ning pakub tuge ka prints Harryle, kes vajabki oma ellu volframilaadset kuju, kuna Harry ise on üsna pehmo,» vahendavad briti kõmulehed.

Wikipedia kirjutab, et volfram on omadustelt metall. Tema tihedus normaaltingimustel on 19,25 g/cm3 ja sulamistemperatuur on 3422 Celsiuse kraadi. Rasksulavuselt jääb volfram maha vaid süsinikust. Volframi avastas 1781. aastal Carl Wilhelm Scheele. Juba keskajal märgati, et selle mineraali sisaldumine tinamaagis vähendab tina saagist: ta «varastab tina, õgides seda nagu hunt lammast». Sellest tuligi volframiidi nimetus (saksa keeles Wolf – hunt ja vanagermaani keeles Ramm – lammas).

Ka Meghani isa Thomas Markle avaldas oma hiljutises intervjuus, kuidas ta oma tütart kutsus – tema kasutas nime Bean ehk uba. Inspiratsiooniks sai muinasjutt Jackist ja oavarrest, mida Meghan lapsena armastas.

Ka arvas Thomas intervjuus, et Meghanilt ja Harrylt on õige pea oodata titeuudiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles