EKSKLUSIIV! Blogija Paljas Porgand: me ei oska Roometiga tülitseda

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Reedel avalikustas blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre (25) enda suhte Roomet Poomiga (24). Paar jagas eksklusiivselt Sõbrannaga suhte telgitaguseid ja mõtteid tulevikust.

«Meie teekond algas juba mõni aeg tagasi, täpsemalt 22. märtsil, ning eneselegi ootamatult olin juba 12. mail suhtes. Me ise ei suuda kumbki seda veel väga uskuda, et me koos oleme, kuid täpselt nii ta on. Ja kuna meie tulevikuplaanid näevad juba üsna pea ette ka suure avalikkuse ette koos astumist, siis oli ka tagumine aeg teiega sotid selgeks rääkida.»

Just selliste sõnadega avas blogija reedel ilmunud postituse, milles tutvustas avalikkusele enda uut kallimat. Tegime meiegi sotid selgeks, millisena näevad noored enda suhet ja ühist tulevikku.

Kuivõrd erinevad teie minevikud? Roometil pole varasemalt tõsiseid suhteid olnud, samas Merilinil oli neid mitmeid. Kuidas sellised asjad teie suhtes rolli võivad hakata mängima?

Merilin: Suurem osa rolli on juba mängitud. Me tegelikkuses hindame seda eripära väga kõrgelt ning teadvustasime seda endale mõlemad kohe. See ehk ongi koht, kus mina saan Roometi elus «õpetajaks» olla. Alguses andis see ikka tunda, et Roomet pole ehk harjunud oma elu kellegi teisega sel määral jagama, kuid kuu hiljem on ta väga suuri samme teinud ja me oleme tugevalt kokku kasvanud.

Roomet: Olen olnud koguaeg seisukohal, et suhe peaks looma mitmetasandilist (emotsionaalne, vaimne, jne) lisandväärtust mõlemale poolele. Merru oli esimene inimene keda olen kohanud, kelle puhul nägin, et keegi suudab/saab minu ellu midagi sellist juurde pakkuda. Üks põhjustest võib olla see, et ta on nii elukogenud, milles eelnevad suhted on kaasa aidanud.

Mis on suhtes kõige olulisem?

Merilin: Minu puhul on selleks ausus, heatahtlikkus ning huvi suhet hoida ja arendada. Ma arvan, et seda ei annagi tagada. Pigem tuleb leida inimene, kellele on need omadused/tõekspidamised sama tähtsal kohal ja sisse juurdunud.

Roomet: Number üks on kindlasti ausus, ilma selleta ei kujuta ma tervislikku suhet ette. Olulisel kohal on ka eneseväljendamine ja kommunikatsioon, sest tegemist on ikkagi kahe erineva inimesega kes reeglina ei suuda üksteise mõtteid lugeda. Teiste inimeste suhetest olen näinud, et suurem osa ebakõlasid tekib teineteise mitte mõistmisest, seega on oluline teavitada oma kallimat ka väikestest asjadest, mis tekitavad negatiivset, aga ka positiivset.

Kui palju teil tülitsemist ette tuleb? Mis teemadel teil enim arusaamatusi tekib?

Merilin: Me ei tülitse. Me ei oska seda justkui teha. Me räägime. Me jagame oma reaalsust üksteisest, et teineteist mõista. Igal inimesel on õigus... Seda oma reaalsuses. Oluline on saada aru, kuidas kaks reaalsust panna koos eksisteerima. Ja kui kumbki tunneb end halvasti, siis me istume maha ja otsime lahenduse.

Mul on omad hirmud, mis kerkivad pinnale varasemate suhete kogemusega. Ei taha, et asjad minevikust korduks. Roometil, vastupidi, esineb suhtega seoses uusi olukordi, kus veel ei tea, kuidas võiks kohtuda ning avastab mind ja suhtes olemist.

Olete juba kohtunud ka üksteise peredega? Kuidas perekonniti sobite?

Merilin: Ma olin parimas mõttes šokeeritud, kui soojalt ja hästi mind vastu võeti ning kui hästi ma nendega kokku sobin. Mind tervitati perekonda avasüli, tunnistati valjuhäälselt oma inimeseks ning krooniti pusaga, mis tehtud Roometi perekonna naistele.

Roomet: Merru pere on väga tore ja ootan, et saaksin nendega veel lähemalt tuttavaks.

Te olete peaaegu ühevanused. Kuidas ühtivad teie lähituleviku plaanid?

Merilin: Sel korral ei tulnud mulle teine deit kõne allagi, kui ma polnud temalt järele uurinud, mis on ta plaanid minuga. Pole mõtet loota suhtele inimesega, kelle tulevikuplaanid ei pruugi ühtida sinu omadega. Seega tegin kohe selgeks, mis ja millal.

Roomet: Meie lähitulevikuplaanid ühtivad väga hästi.

Merilin rääkis meile mõni aeg tagasi, et on lastelembeline ja perekond on tema jaoks olulisel kohal (miks mitte paari aasta jooksul).  Olete küll vähe koos olnud, kuid kas laste-teemad on teemaks tulnud?

Merilin: Nagu öeldud, siis ma ei läinud teisele kohtingule ka mitte enne kui olin kindlaks teinud, mis plaanid tal minuga on ja mida ta tulevikult tahab. Ma usun, et suhted pole mängimiseks ning tuleks olla väga otsekohene ning upfront [aus, avameelne - toim.] selliste asjadega. Seega oleme sel teemal juba põgusalt rääkinud.

Roomet: Mul ei ole midagi selle vastu, et kui Merru osutub minu jaoks õigeks inimeseks, siis saadab meid ühine pere.

Foto: Sander Ilvest

Mis on teie kummagi individuaalsed, millised ühised eesmärgid?

Merilin: 1. Uuendada oma blogi veebilehekülge. 2. Kirjutada valmis oma neljas veganitele suunatud retseptiraamat. Liiga üle ma oma taldrikut ei kuhja. Ühiselt oleme seadnud eesmärgiks saada käima eriti vinge VLOG, millega oleme juba algust teinud ning reisida sel aastal palju koos. Roomet, mis veel?

Roomet: Minu to-do-list on täidetud pikaajaliste eesmärkidega. Lühemaajaliste eesmärkidega töötan tavaliselt ükshaaval, mis saab suurema osa minu vabast ajast endale. Hetkel keskendun sellele, et saada käima oma Youtube'i-kanal.

Roomet, kas sa oled valmis saama avaliku elu tegelaseks?

Kui ma peaksin saama avaliku elu tegelaseks, siis toimub see pikema aja vältel, nii et adapteerumisega ei tohiks probleeme olla.

Merilin, Roomet pole lugenud su blogi ega jälgi sinu tegemisi sotsiaalmeedias. Blogi on nii suur osa sinu elust... Kas mees saab sind läbinisti mõista, kui pole kursis selle poolega sinust?

See on igati aus küsimus. Ta ei ole kursis mu kirjutiste ja tegemiste detailidega, aga ta teab paremini kui keegi teine asja suuremat pilti ehk siis miks ma teen, mis ma teen. Ta teab mu missiooni ja visiooni. Ja rohkem pole mu mõistmiseks vajagi.

Kas Palja Porgandi blogi muutub nüüd rohkem ka nn «elu-blogiks», kus kirjutad rohkem teie enda igapäevastest tegemistest?

Merilin: Absoluutselt. Terve suvi on mul blogipostitustega juba ära planeeritud. Oleme valmis mu lugejaid kaasama meie eriti tegusatesse plaanidesse ja kõike VLOGina dokumenteerima. Sest elu, õnn ja elamused on meie arvates jagamiseks.

Roomet, mõned päevad on möödas sellest, kui teie suhe avalikuks tuli. Kui suurt tähelepanu selle ajaga saanud oled? Millisena näed enda rolli Merilini kõrval?

Instagram ja Youtube'i-kanal on suurema liikluse saanud ja õnne on soovitud. Minu roll Merru kõrval on panna ta end tundma kui printsess. Toetan teda nii palju kui suudan ja oskan igas eluvaldkonnas, olles see inimene, kellele ta saab alati toetuda.

Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles