Koduõpe aitas kuldmedalini (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Maria Altmäe
Anna Maria Altmäe Foto: Kärolyn Kongi/ Hiu Leht

Ainsana tänavu Hiiumaa gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetav Anna Maria Altmäe leiab, et koduõpe põhikooli ajal andis talle tugeva põhja iseseisvaks õppimiseks ja kasvatas kohusetunnet.

Anna Maria Altmäe alustas kooliteed esmalt koduõppel ja seejärel individuaalõppes. «Kaks päeva nädalas käisin koolis ja kolm õppisin ise kodus,» kirjeldas ta Hiiu Lehele koolinädalat. Altmäe sõnul oli koduõpe tema perekonna otsus selleks, et nad rohkem koos olla saaksid. «Kuna minu vanemad töötavad kodus, oli meil ka see võimalus.»

Altmäe leiab, et koduõpe andis talle väga hea iseseisva õppimise kogemuse ja kohusetunde ning aitas ka gümnaasiumis hästi hakkama saada. «Gümnaasiumis õppimine pole vaid tunnis õpetaja kuulamine, palju peab ka iseseisvalt pingutama ja õppima.»

Koduõppelt Hiiumaa gümnaasiumi õppima asudes tajus ta siiski gümnaasiumi ja põhikooli  raskusastmete vahet, uued klassikaaslased aga võtsid ta väga hästi vastu. «Ma ei ütleks, et on mingit vahet, kas tulen gümnaasiumi tavakoolist või individuaalõppelt,»  ütles ta ning soovitab kõigil peredel, kel see võimalik, laste koduõpet proovida.

Pikemalt loe Hiiu Lehest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles