Alkohoolsed joogid, mis kõige rohkem nahka rikuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Alkoholiga jooki limpsides võid juba arvestada sellega, et kui liiale lähed, on hommikul paha olla. Paraku võib see ühtlasi tähendada, et näed ka paha välja.

Dr Isabel Sharkari selgitusel rikub alkohol naha välimust, sest tekitab veepuudust, eri tooni laike, nahapunetust ja turseid. Lisaks süvendab alkoholi joomine vabade radikaalide kahjustusi, mille tagajärjeks on kiirem vananemine.

Kuigi neid probleeme tekitavad kõik alkohoolsed joogid, on mõned teistest halvemad, vahendab Daily Mail.

Tekiila.
Tekiila. Foto: Ruslan Grigoriev / PantherMedia / Ruslan Grigoriev

Selge kange alkohol

Kuigi igasugune alkohol tekitab veepuudust ja sellest tulenevaid probleeme, on selge kange alkohol naha välimusele kõige leebem. Tekiila, džinn ja viin sisaldavad väga vähe lisaaineid ja keha suudab need kergemini läbi töödelda. Seetõttu saab organism nende jookide jääkidest kergemini lahti ja halb mõju nahale on väiksem. Dr Sharkari sõnul on väljub kartulitest tehtud viin kehast kiiremini kui teraviljaviin.

Viski.
Viski. Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Viski ja rumm

Tumedad kanged alkohoolsed joogid sisaldavad tavaliselt kemikaale nagu tanniine ja metanooli, mis annavad joogile maitset ja värvi. Varasemad uuringud on näidanud, et viskist saab kaks korda suurema tõenäosusega pohmelli kui samast kogusest viinast. Pohmelli sümptomid (nagu näiteks veepuudus) soodustavad samuti naha enneaegset vananemist.

Valge vein.
Valge vein. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Valge vein

Valges veinis on enamasti väga palju suhkrut, mis põhjustab naha tursumist ja näo paistetust.

Punane vein.
Punane vein. Foto: Mykola Lunov / PantherMedia / Mykola Lunov

Punane vein

Kuigi punast veini kiidetakse tihti selle antioksüdantide poolest, on see naha seisukohalt hoopis üks kõige halvemaid alkohoolseid jooke, mida juua. Eriti siis, kui sul on nahahaigusi nagu rosaatsea, mis põhjustavad nahapunetusi. Kuna punane vein on filtreerimata, peavad maks ja neerud selle töötlemisega palju vaeva nägema. Seetõttu on suur tõenäosus, et punase veini joomine tekitab järgmiseks päevaks nahale punaseid laike ja turseid ning nahalõtvust.

Kokteilid.
Kokteilid. Foto: Alexander Shalamov / PantherMedia / Alexander Shalamov

Kokteilid

Magusad kokteilid sisaldavad peale suure suhkruannuse ka teisi lisaaineid, mis soodustavad kehas põletikke, kahjustavad rakke ja tekitavad aknet. Peale peavalu ja iivelduse võivad sind hommikul tabada nn suhkrupohmell, väsinud näonahk ja punetavad silmad. Kõige halvemaks kokteiliks võib naha seisukohalt pidada Margaritat, kus on ühtaegu nii palju suhkrut kui soola, mis põhjustavad näo tursumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles