Põhjus, miks dieedi ajal patustamine aitab alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tristan BEN MAHJOUB / PantherMedia / Tristan BEN MAHJOUB

Järgmine kord, kui dieedi ajal millegi patuselt hea järele haarad, ei tasugi end nii süüdi tunda. Tuleb välja, et see võib sinu eesmärgile hoopis kaasa aidata.

Toitumisspetsialisti Susie Burrelli sõnul ei pruugi harv patustamine üldse peenike talje teekonnale halba teha. Susie selgitab, et pärast perioodi ranget toitumist annab maius kehale märku, et pole vaja igat suutäit näljahirmus talletada. Sel viisil ei lähe keha nälgimis-režiimi, kus hoiab kinni igast kalorist, mis sisse süüakse, kirjutab TheSun.

Lisaks organismi reaktsioonile teeb patueine kasu ka psühholoogiliselt. See annab dieeditajale midagi, mida oodata ning läbi selle keskenduda enda põhilisele toitumiskavale. Väljaanne Journal of Consumer Psychology avaldas ühtlasi uurimuse, mille kohaselt need, kes kord nädalas sõid midagi dieedivälist, kaotasid nädala lõpuks sama palju kaalus kui ranged dieeditajad.

Küll aga ei tähenda patueine seda, et peaksid terve pitsa ära sööma. Selleks võib olla kord nädalas väljas söömine või portsjon pastat. Patueine peaks olema mõistlikuse piires ega tohiks sisaldada tuhandeid kaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles