Üllatavad asjad kodus, mis võivad su lapsele ohtlikud olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Kodus võib leiduda kahjulikke esemeid, mida enamus isegi karta ei oska. Halvemal juhul võivad need tekitada tõsiseid terviseprobleeme.

Taimed

Taimed on toas head nii silmailuks, aga ka kvaliteetse õhu tagamisel. Sellele vaatamata on toataimi, mis võivad laste tervisele ohtu kujutada. Enne uue taime soetamist, tee eeltööd. Diifenbahhia ja Filodendron sisaldavad mikroskoopilisi kristalle, mis vabanevad, kui taime osi suhu panna. Tulemuseks võib olla suur valu ja põletik.

Kasutatud mänguasjad

Mänguasjad on kallid, eriti uued. Küll aga võib kasutatud mänguasjal olla puuduolevaid või katkiseid juppe ning nende toodete ohutus võib olla oma aja ära elanud. Alati kontrolli kasutatud mänguasjad hoolega üle, et neis ei peituks ohtusid.

Puhastuslapid

Ilmselt on sinulgi vannitoa puhastamiseks lapid mõnes alumises kapis. Lapsed matkivad sageli vanemate pealt nähtut ning võib nendega asuda hoopis nägu puhastama või väiksemad lapsed suhu pista.

Seinavärv

Kui teed kodus remonti, kontrolli, kas värvid sisaldavad lenduvaid orgaanilisi ühendeid. Sellise sisaldusega värvid vabastavad õhku mürgiseid ühendeid ka aastaid pärast värvimist. Need ühendid võivad põhjustada nii lühi- kui pikaajalisi kahjustusi, ärritada kurku, nina ja silmi, põhjustada iiveldust ja mõningal juhul lausa vähki.

Lõhnaküünlad

Lõhnaküünlad tunduvad kahjutud, kuid isegi, kui laps nendeni ei küündi, võivad need lapsele kahju teha. Mitmed odavamad lõhnaküünlad sisaldavad parafiini, mis annavad põledes välja kantserogeenseid ühendeid benseen ja tolueen. Otsi alternatiive naturaalsete vahade seast.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles