Tegelik põhjus, miks Matt Damon filmist «Oceani 8» välja lõigati

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damon, Clooney, Pitt
Damon, Clooney, Pitt Foto: cosima scavolini / lapresse/scanpix

Täna toimub «Sõbrannaga kinno» eriüritus, kus koos vinge sõu ja rohkete auhindadega vürtsitatud õhtu päädib ühise «Oceani 8» filmi vaatamisega. Film on juba mujal maailmas purustanud kassarekordeid, kuid ei ole linateos jäänud puutumata ka skandaalidest.

«Oceani 8» on märkimisväärne juba mitmel põhjusel: kõik peategelased on naised, asukohaks on glamuurne Met Gala ning ekraanil võib vilksamisi näha mitut kuulsust, sealhulgas ka liikmeid esimesest «Oceani» filmist.

Kuid on üks nimekas karakter, kes jäeti filmist välja – selleks on Matt Damon. Veebruaris teatas 47-aastane näitleja, et teeb üllatusrolli Linus Caldwellina, kellena nägime teda esimestes filmides. Kuid ometi jäi ülesastumine ära. Miks?

Hollywood Reporteri kinnitusel lõigati kõik Damoni stseenid filmi lõppversioonist välja. Ka Carl Reineri stseenid riiaka Saul Bloomi rollis on välja lõigatud. Damoni juhtum on aga pälvinud rohkem tähelepanu ning seda põhjusel, et tema kommentaarid #metoo liikumisele olid kohatud, samuti on ta väga lähedane seksuaalvägivallas süüdistatud telemehe Harvey Weinsteiniga.

Pahased inimesed algatasid koguni petitsiooni ning kogusid rohkem kui 28 000 allkirja, nõudes Damoni filmist välja jätmist. Petitsioonis öeldi, et tegemist on naisi jõustava filmiga ning seksuaalne ahistamine pole mingi naljaasi. Protesteerijad märkisid, et Damon mitte ainult ei ignoreerinud Weinsteini käitumist, vaid suisa aitas sellele kaasa – väidetavalt kasutas Damon oma mõjujõudu, et 2004. aastal Weinsteini paljastava leheloo ilmumine ära keelata.

Damon andis sügisel intervjuusid, kus ta märkis, et teadis ahistamisest, kuid tema sõnul võib «asju mitmeti tõlgendada» ning lisaks avaldas kahetsust, et Ameerikas ei pöörata piisavalt tähelepanu neile meestele, kes naisi seksuaalselt ei ahista.

Pärast sotsiaalmeedias puhkenud pahameeletormi vältis Damon intervjuude andmist, mõni aeg hiljem ta siiski palus avalikult vabandust.

Warner Bros ei ole ametlikult asja kommenteerinud ja režissöör Gary Ross eitab, et stseenid lõigati välja petitsiooni tõttu ning ütles, et paljud külalisetteasted lõigati hiljem välja, kuna need ei andnud loo arengule piisavalt palju juurde.

Kaader filmist «Oceani 8»
Kaader filmist «Oceani 8» Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Oceani 8» üks peategelasi on Sandra Bullock, kes kehastab petturit Debbie Oceani –George Clooney kuulsaks mängitud Danny Oceani õde. Filmis selgub, et Danny on hiljuti surnud. Lisaks Bullockile mängivad filmis Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Awkwafina ja Rihanna.

Avanädalavahetusel kujunes Ameerikas filmi müügikassaks 35,5 miljonit eurot - summa, mis tegi ära kõigile eelmistele «Oceani» filmidele, kus mängisid Clooney, Damon ja Brad Pitt.

Tule ka «Sõbrannaga kinno»! «Sõbrannaga kinno» on kinoõhtu, kuhu on oodatud kõik, kes väärtustavad eksklusiivsust, head seltskonda ning vinget meelelahutust! Lisaks tänastele üritustele avame homme filmi ka Tallinnas, Mustamäel. Rohkem infot leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles