Ettevaatust! Kas ka sina õpetad alateadlikult oma lapsi toitu kartma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Enese teadmata õpetavad paljud vanemad oma lastele ebatervet suhet toiduga. Kas ka sina võid alateadlikult lapsele valesid signaale anda?

Tänapäeval on sotsiaalmeediast tulenev suur surve näha välja ideaalne, omada Instagrami-väärilist keha. Kõige selle keskel on oht alateadlikult õpetada oma lastele ebatervet suhet toiduga, kirjutab DailyMail.

Austraaliast pärit laste toitumisteadlane Andy Sacher usub, et tänapäeval kandub vanematelt lastele palju negatiivset, mis puudutab toitumist. «Me oleme vaid inimesed ja vahel, ise mõistmata, anname edasi enda seisukohti oma lastele,» selgitab ta. Laps peaks toituma tasakaalustatult ning tervislikult.

Sacheri sõnul tasub eemale hoida igast dieedist, mis eeldab mõne toidukorra ärajätmist või nälgimist. Dieedid, mida täiskasvanud katsetavad, pole kindlasti tervislikud laste puhul. 

Teiseks soovitab ta jälgida, mida laste kuuldes kaalust räägitakse. «Lapsed võivad kuulata või alateadlikult korjata üles, mida räägid,» hoiatab Andy. Ta soovitab oma jutus keskenduda headele asjadele, mida toit pakub. Laste kuuldes ei tohiks rääkida toidust kui millestki negatiivsest. 

Et hoida last õnneliku ja tervena, peaks kinni pidama ka söögiaegadest. Lastel tekib pahatihti halb tuju näljast tulenevalt. Hoia toitumine paigas ning näita, et tervislik toit võib olla maitsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles