Kuidas säilitada valgel suveajal lapse unerežiimi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Üha pikemad päevad ja valgemad ööd rõõmustavad paljusid. Lisaks rõõmule põhjustab emadele valge aeg ka parajat peavalu - kuidas lapsed valgel ajal magama saada?

Kehad on bioloogiliselt programmeeritud ärkama päikese tõustes ning magama jääma päikese loojumisega. See ei pruugi olla kõige tervislikum moodus enda rutiini korraldada, veelgi vähem laste puhul.

Et laps paremini magama jääks, peaks blokeerima magama jäämisel kõik välised stiimulid. Põhiliseks stiimuliks on valgus. Kõige parem viis selle blokeerimiseks on investeerida pimendavatesse kardinatesse, aknavarjudesse või silmamaski. Ka õhtuti kasuta mahedat valgust ning vähenda järk-järgult suuri valgusallikaid, kirjutab TheSun.

Kui valgust pole võimalik efektiivselt vähendada, pea siiski kinni unerežiimist. Pikemad õhtud ei tohiks tähendada pikemat ülevalolekut. Suvel ei tohiks unustada ka ruumi temperatuuri reguleerida. Kui ruum on liiga soe, on ka uni rahutum ja magama jääda raskem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles