Retseptisoovitus: suvesalat praetud kartuli, ubade, vutimunade ja tillipestoga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Suvel kuluvad salatiretseptid ikka ära. Toidublogija Kadri Raig tutvustab salatit, mis on tänu praetud kartulile ja vutimunadele üsna toekas ja kõht sellest kindlasti tühjaks ei jää.

Iga inimese kohta:

  • Peotäis jääsalatit, soovitavalt oma peenralt või rõdukastist
  • 2-3 värsket keedetud kartulit
  • Killuke võid
  • Peotäis Türgi ube (keedetud umbes 5-6 minutit nii, et need on krõmpsuvad, aga pehmed)
  • 3 rohelise spargli vart, 3 minutit keedetud
  • 3 keedetud ja kooritud vutimuna
  • 3 kirsstomatit
  • 1 spl tillipestot (vaata retsepti siit)
  • Mahl ühest väiksemast sidrunisektorist

Sulata pannil või, viiluta sinna sisse keedukartulid ning prae need seal mõnusalt krõbedaks.

Samal ajal säti kokku ülejäänud salat - kuhja taldrikule salatilehed, selle peale oad ja spargel, poolita munad ja tomatid ja säti needki salatile.

Kui kartul krõbe tõsta ka see salatile ning laota selle peale tillipesto. Kõige lõpuks piserda üle sidrunimahlaga ning söö, kuni kartul veel soe on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles