Uuring: see harjumus aitab luua tasakaalu töö ja eraelu vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Ideaalis peaks töö- ja eraelu tasakaal jagunema 30-70. Uuringu kohaselt hõivab tööelu ligi poole töötajate elust. 75 protsenti osalenutest kinnitas, et üks harjumus aitab seda muuta.

Teadlased uurisid 2000 töötaja igapäevaelu ja selle jagunemist töö- ja eraeluks. Uuringu käigus selgitati välja 20 hüve, mida töötajad tööandjalt ootaks, et enda eraeluga paremat tasakaalu saavutada. Pooled neist hüvedest olid seotud tervisega ja kodu tasakaaluga.

Lausa 75 protsenti töötajatest vastas, et näevad treeningut hea võimalusena, kuidas organiseerida paremini töö- ja pereelu, kirjutab The Sun. 35 protsenti sooviks, et neil oleks rohkem aega trenni tegemiseks, et luua ühendus töö- ja eraelu vahel. Kõige rohkem mõjutab tasakaalu töötajate arvates tööpinge ja pikad töötunnid. Uuringu tellis Suurbritannia ja Iirimaa ettevõte Gympass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles