Eesti naised näitavad Moldova naistele eeskuju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olivier Le Moal / PantherMedia / Scanpix

Tänasest kuni pühapäevani külastavad Eestit 14 ettevõtlikku Moldova naist Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (EENA) läbiviidava koolitusprojekti «Moldova naistele võrdsete võimaluste tagamine tööelus» raames. Moldova ettevõtlikele naistele toimub inspireeriv ja julgustav koolitus, vastuvõtt Moldova saatkonnas ja aukonsulaadis ning Ida-Virumaal ja Tallinnas naisettevõtjate külastus.

Projekti eesmärk on julgustada Moldova ettevõtlike noori naisi võtma liidrirolli ühiskondlikus ja tööalases elus ning aidata naistel jõuda oma isiklike professionaalsete sihtideni. Teadvustada ja ületada kitsaskohti, millega puutuvad Moldova noored naised kokku tööturul, eesmärkide püstitamisel ja väikeettevõtluse arendamisel. 

«Alates eelmise aasta oktoobrist on EENA koolitanud Chișinăus 80 ettevõtlikku Moldova naist, kellest valiti motivatsioonikirjade alusel välja 14 edutiimi juhti. Need naised on tänaseks alustanud oma edutiimidega, et saavutada isiklikud, ettevõtlus- või tööalased eesmärgid läbi naiste toetuse ja julgustuse. Täna on need 14 edutiimi juhti Eestis, et omandada uusi täiendavaid teadmisi ning näha ja kogeda Eesti naisettevõtjate edusamme,» sõnab EENA liige Angela Ventsel. Nii koolitatakse, külastatakse ja räägitakse kolmel päeval Moldova naistele Eesti naiste edulugusid ja antakse juurde inspiratsiooni ja teadmisi, et saavutada eesmärgid oma edutiimidega. «Ühtlasi korraldab EENA oktoobrikuus Chișinăus saalikoolituse, kus saavad soolise võrdõiguslikkuse ja liidrioskuste teemadel teadmisi veel 100 Moldova naist,» lisab Ventsel.  

Koolitusprojekt on seotud Moldova kui sihtriigi arengukavaga, hõlmates horisontaalse teemana soolist võrdõiguslikkust, mida Eesti ja Moldova arengukoostöö raames edendatakse. EENA koostööpartneriteks on Moldova Naisettevõtjate Ühendus ja Moldova Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon. Projekti rahastab Eesti Välisministeerium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles