Uus avastus: juuste loomulik kuivamine on kahjulikum kui föönitamine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daniel Dash / PantherMedia / Daniel Dash

Võiks arvata, et juuste föönitamine mõjub neile kahjulikumalt kui loomulik kuivamine. Tuleb välja, et see pole alati nii.

Väljaanne Annals of Dermatology leidis oma uurimuses üllatava avastuse, mille kohaselt on sammsammuline juuste föönitamine kiharatele tervislikum kui nende loomulik kuivamine.

Kõik taandub sellele, kuidas juuksed reageerivad niiskusele. Niiskusega juuksekiud paisuvad ja muutuvad nõrgemaks. See tähendab, et juuksed on loomulikult kuivades pikemat aega välisteguritele rohkem avatud, kirjutab TheSun.

Kuigi föönitamine kahjustab juuste pealiskihti ning paneb juuksevärvi tuhmuma, on teadlased leidnud, et suures plaanis pole föönitamine nõnda halb mõte. Teadlased tõestasid, et föönitades enda juukseid 10-15 sentimeetri kauguselt, kahjustad vähem oma kiharaid kui laseks neil loomulikult kuivada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles