Põhjus, miks millenniumlased üha hiljem abielluvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Erik Reis

«Kiire seks, aeglane armastus,» kirjeldab antropoloog Helen Fisher milleeniumlaste suhteelu. Tegelikult on üha hiljem abielluvatel noortel selleks päris üllas põhjus.

Tänapäeval on noortel justkui lõputult aega suhet luua, abielluda ja lapsi saada. California ülikooli professor Benjamin Karney sõnul ei tee noored kõike seda, kuna nad ei hooli abielust. Tema sõnul on asjad vastupidi – nad hoolivad abielust rohkem.

Sotsioloog Andrew Cherlin näeb noorte ja abielu suhet samuti uue nurga alt. Ta kujutab seda kui kivi, mis kuulub täiskasvanuelu juurde. Kui varem oli abielu täiskasvanueas üks esimesi samme, on see nüüd tihti viimane kivi elu ehitamisel, kirjutab EliteDaily. Tänapäeva noored tahavad olla oma otsuses ja abielus täiesti kindlad ega soovi sellepärast  rutata. Kauem kaalutud otsus ja koos läbi tehtud katsumused elus annavad noortele kindluse, mida abiellumiseks vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles