Retseptisoovitus: üllata end tillipestoga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig kirjutab, et «päris» pesto on ikka basiilikust, aga oleme ausad – rõdul pestoks piisavas koguses basiiliku kasvatamine ei ole kuigi reaalne ja seda piisavas koguses osta on lihtsalt kallis. Tillipesto on odav ja imehea. Päris kindlasti sobib see peale värske kartulite ka kõikvõimalike võileibade katteks, pasta lisandiks ja palju muud.

Vaja läheb:

  • 1 osa India pähkleid
  • 1 osa Juustukuningate vana Amsterdam või muud kõvemat juustu
  • 1 osa tilli
  • 2 osa kvaliteetset oliiviõli
  • Soola

Rösti India pähkleid kuival pannil keskmisel kuumusel umbes 5 minutit vahepeal panni raputades.

Riivi juust jämeda riiviga ning haki till.

Kui pähklid röstitud ning maha jahtunud, siis tõsta kogu kraam kaussi kokku ning surista saumikseriga ühtlaseks, aga mitte liiga ühtlaseks - mõned tükid võiksid ikka veel sisse jääda.

Maitse, kas äkki on soola puudu. Serveeri millega iganes!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles