Halvimad asjad, mida smuuti sisse panna, kui tahad suhkrut vältida

Naine
Copy
Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Scanpix

Smuuti ei ole kõigest vahepala või hommikusöök, see võib olla ka magustoit. Puuviljad ja marjad annavad smuutile piisavalt magusat maitset, et suhkrut pole sinna vaja juurde lisada.

Puuviljamahl

Kui sa üritad suhkrutarbimist vähendada, siis ei ole mahl kõige parem valik, millega smuutit vedelamaks teha. Törts mahla ei tee paha, kui oled juba hoolitsenud selle eest, et smuuti sisaldaks ka veidi tervislikke rasvu ja valku, kuid parem on lisada siiski puhast vett ning puuvilju või marju.

Maitsestatud jogurt

Jogurtiletid on väga kirjud ja raske on leida tooteid, millele ei oleks suhkrut juurde lisatud. Sageli on maitsestatud jogurtites nii palju suhkrut, et need annavad siirupi mõõdu välja. Valke on neis samuti vähe. Kui tahad kindlasti jogurtit lisada, siis kõige parem valik selleks on maitsestamata Kreeka jogurt.

Magusad puuviljad

Iseenesest ei ole puuviljades ja marjades midagi halba, aga teadlikult suhkrust hoidudes ei maksa oma smuutist beebipüreed teha. Ära liialda viinamarjade, mango, banaani, ananassi ja kiiviga – need on väga suhkrurikkad.

Alternatiivsed piimad

Taimsed «piimad» on tegelikult segujoogid, mis võivad samuti palju suhkrut sisaldada. Uuri kindlasti lähemalt, mida need sisaldavad ja ära usalda pakendi petlikku «tervisetoote» kujundust.

Magusained

Loogiline, et suhkrust hoidudes ei maksa smuutisse suhkrut panna. Sellega ei arvesta aga paljud smuutitootjad, kes tahavad, et nende tooted võimalikult hästi maitseks. Suhkrupommid ootavad sind nii poeletil kui smuutibaarides, kus lisatakse smuuti magustamiseks peale tavalise suhkru ka mett, siirupit või kookossuhkrut. Suhkur on lõpuks ikkagi suhkur.

Sõbranna avaldas loo esmakordselt 29. mail 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles