Suvised retseptid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paulig Group
Grillkala ingveri, sidruni ja sojaga
Grillkala ingveri, sidruni ja sojaga Foto: Paulig Group

Grillkala ingveri, sidruni ja sojaga
(neljale)

  • 600 g lõhefilee tükke
  • 1 pakk Santa Maria kalamarinaadi

See kalamarinaad sobib suurepäraselt lõhele.

  1. Vala üks pakk Santa Maria kalamarinaadi 600 g lõhefilee tükkidele.
  2. Lase enne küpsetamist või grillimist tund aega maitsestuda.
  3. Küpseta ahjus või grillil.

BBQ-kana ja grillitud avokaadosalat
BBQ-kana ja grillitud avokaadosalat Foto: Paulig Group

BBQ-kana
(neljale)

  • 4 kanafileed
  • 1 pakk Santa Maria kanamarinaadi
  • Santa Maria suitsumaitselist Ameerika BBQ-kastet

Marinaad lisab kanale maitset ja muudab liha pehmeks, BBQ-kaste annab aga isuäratava läike.

  1. Marineeri kanafileesid vähemalt tund aega.
  2. Grilli kana kaudsel kuumusel kaane all umbes 15 minutit.
  3. Seejärel tõsta kana otsesele kuumusele ja pintselda üle BBQ-kastmega. 4. Grilli veel 5 minutit, kuni liha sisetemperatuur on 65°C.

Grillitud avokaadosalat
(neljale)

  • 2 avokaadot
  • 3 peasalatit
  • 1 sl rapsiõli
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 tl Santa Maria kivisoola
  • 0.5 tl Santa Maria Tellicherry musta pipart
  • 1 tl Santa Maria Red Hot tšillipipra helbeid
  • 100 g riivitud parmesani juustu

Grillitud köögiviljad on ülimalt maitsvad. Pintseldage neid vähese õliga ja asetage mõneks minutiks grillile. Seejärel niristage köögiviljadele maitsvat kastet ning raputage peale riivitud parmesani juustu ja tšillihelbeid.

  1. Lõigake avokaado ja salatipea pooleks. Eemaldage avokaado kivi.
  2. Pintseldage köögiviljade lõikepinda rapsiõliga.
  3. Asetage need grillile, lõikepind allpool, ja grillige suurel kuumusel kuldpruuniks, umbes 4 minutit.
  4. Tõstke peasalat ja avokaado taldrikule.
  5. Segage omavahel sidrunimahl, oliiviõli, sool ja must pipar ning niristage köögiviljadele.
  6. Raputage peale tšillihelbeid ja riivitud parmesani.

Jäätis kookospiima ja puuviljadega
Jäätis kookospiima ja puuviljadega Foto: Paulig Group

Jäätis kookospiima ja puuviljadega
(neljale)

  • 250 g külmutatud mangot, kuubikutena
  • 250 g külmutatud ananassi, kuubikutena
  • 0.5 pakki Santa Maria kreemjat kookospiima
  • 1 spl suhkrut või mett

Maailma kõige lihtsam, maitsvam ja toitvam jäätis! Mikserda tükeldatud külmutatud mango ja ananass kookospiimaga segamini ja ongi valmis! Soovi korral asenda mango ja ananass oma lemmikpuuviljade või -marjadega.

  1. Blenderda kõik koostisained saumikseriga ühtlaseks seguks.
  2. Serveeri kohe või pane sügavkülmikusse.

Cold brew lemon soda
Cold brew lemon soda Foto: Paulig Group

Cold brew lemon soda
Retsepti koostas Rage Riismann, Paulig Professionali turunduskoordinaator 

  • 100 ml külmpruulitud kohvi
  • 200 ml gaseeritud vett
  • 20 ml suhkruroosiirupit
  • 20 ml sidrunimahla
  • Kaunistuseks sidruniviil

Külmpruulitud kohvi saab valmistada presskannuga. Selleks pane 90 g Paulig New York kohvi presskannu ja vala peale liiter külma vett. Lase tõmmata 14–16 tundi, suru presskannu sõel alla ja naudi. Külmpruulitud kohv säilib külmkapis kuni nädal aega.

  1. Kohvikokteili valmistamiseks täida kõigepealt 300 ml klaas jääga.
  2. Lisa külmpruulitud kohv, gaseeritud vesi, suhkruroosiirup ja sidrunimahl.
  3. Sega jook läbi ja kaunista sidruniviiluga.
Copy
Tagasi üles