Toitumisnõustaja nipp: tarbi iga söögikorraga poole vähem kaloreid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Juhtiv Austraalia toitumisnõustaja Fiona Tuck jagab lihtsa nipi, kuidas nautida kõiki häid toite ning hoida samal ajal saledat joont.

Pimeda talveajaga on nii meestel kui naistel kogunenud nii mõnigi lisakilo. Kuigi paljud süüdistavad selles kõrge kalorsusega toite, on Tucki sõnul süüdi hoopis suured portsjonid. Hea uudis on see, et hoolikalt koguseid kontrolli all hoides, saad toidukorrast poole vähem kaloreid.

Osaliselt on süüdi väljas söömise trend, mistõttu ei kontrolli tarbija ise oma toidukogust ning selle kalorsust. Fiona selgitab, et Sydney ülikooli poolt tehtud uuring näitas, et keskmine muffin kohvikus on vähemalt kaks korda kaloririkkam kui poes müüdavad muffinid. Lisaks on toitumisnõustaja sõnul kohvikutes pakutavad koogikesed kaks või lausa kolm korda suuremad.

Isegi pasta pole saledale taljele kahjulik, kui seda süüa õiges koguses. Keeda ühe inimese kohta pool tassi tooreid makarone ning kasuta täisterapastat. Lisaks pasta kogusele on pastatoitude probleemiks ka kastme valik. Kreemised ja rikkalikud kastmed võivad lisada toidukorrale hõlpsalt ligi tuhat kalorit, kirjutab DailyMail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles