Retseptisoovitus: kergelt vürtsikas paneer pähkli-tomatikastmes

FOTO: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas tükike Indiat maitsva toidu näol oma koju tuua.

Vaja läheb:

  • 50 g India pähkleid
  • 200 g paneeri
  • 1 väiksem sibul
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 punane tšillikaun
  • 1 suurem tomat
  • Praadimiseks õli (kui juhtub olema, siis sinepiõli)
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 0,5 tl kurkumit
  • 0,5 tl koriandriseemneid
  • 0,5 tl vürtsköömneid
  • 0,5 tl fenkoliseemneid
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl tomatipastat
  • 0,5 tl suhkrut
  • Serveerimiseks koriandrit
  • Kõrvale riisi või lameleibasid

Säti India pähklid soovitavalt juba neli tundi varem umbes 2 dl vee sisse ligunema. Kui enne aega pole, siis proovi seda teha vähemalt pool tundi varem ning kasuta siis kuuma vett, mis aitab protsessi pisut kiirendada.

Tükelda paneer umbes 1,5 cm kuubikuteks ning prae pannil õliga krõbedaks. Tõsta kõrvale.

Haki sibul, ingver ning tšilli peeneks ning prae koos umbes 1 spl õliga keskmisel kuumusel aeg ajalt segades kuni sibul on klaasjas (umbes 8 minutit).

Lisa pannile ka tükeldatud tomat, tõsta kuumus pisut kõrgemaks ning lase podiseda, kuni tomat on lagunenud (umbes 5 minutit).

Vahepeal uhmerda peeneks kõik terved vürtsid, lisa ka kõik jahvatatud vürtsid ning lisa siis kogu see kupatus pannile, kus prae seda veel umbes 5 minutit päris tihedalt segades nii, et vürtsid kogu oma headuse vabastavad ning terve tuba imeliselt lõhnab.

Kalla pannitäis ettevaatlikult pähklite juurde (vesi jäta alles), surista kõik ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks ning kalla siis pannile tagasi.

Säti pann madalale kuumusele ning sega kastme sisse tomatipasta ja suhkur ning maitse, kas on vaja lisada veel soola või suhkrut või isegi tomatipastat. Kui maitse paika timmitud, siis lisa pannile tagasi paneer ning oledki valmis serveerima!

Tagasi üles