Filmiarvustus «Raamatuklubi»: värvikas näitlejakvartett lööb ekraani särama

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Raamatuklubi".
Kaader filmist "Raamatuklubi". Foto: outnow.ch

Ei, nende nelja pealt 60-aastase naise raamatuklubis ei loeta ega tsiteerita õhates Shakespeare’i, vaid ühislugeda ja arutada võetakse hoopis E. L. Jamesi «Viiskümmend halli varjundit». Tee asemel voolab klubis California vein, sõna «seks» kostab seal lõbusalt palju ja varjundeid on linaloos tunduvalt rohkem kui viiskümmend.

Diane Keatoni kehastatud Diana on äsja leseks jäänud, Jane Fonda Vivian juhib hotelli ja naudib kohustustevabu suhteid, Candice Bergeni Sharon on kohtunik ja elab üle ammust abielulahutust ning Mary Steenburgeni Caroli abielu on lihtsalt väsinud.

Värvikas naisnelik, kes alustas ühiseid raamatuõhtuid juba 1970ndatel tollase bestselleri ja omas ajas naise seksuaalsuse avameelse käsitlusega suurt furoori tekitanud Erica Jongi «Lennuhirmuga», otsustab ette võtta uue erootilise menuromaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles