Retseptisoovitus: suvine jogurtikook krõbedal müslipõhjal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eneli Riim

Mõnusalt magus ja kerge suvekook ei pea tulema ahjust. Tee kook eelmisel päeval valmis ja pane ööseks külmkappi – hõrk tulemus on garanteeritud.

Koogipõhi:

  • 225 grammi kakao ja vaarikatega (lisatud suhkruta) granolat
  • 90-100 grammi võid

Täidis:

  • 150 grammi vahukoort (35%)
  • 45 grammi suhkrut
  • 60 grammi passionipüreed
  • 200 grammi Kreeka jogurtit
  • 2 želatiinilehte

Kate:

  • 30 grammi passionipüreed
  • 10 grammi suhkrut
  • 1 želatiinileht

Valmistamine:

Põhja valmistamiseks purusta granola ja sega sulatatud võiga. Pane segu koogivormi põhja.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, sega hulka passionipüree, Kreeka jogurt ja sulatatud paisutatud želatiinilehed. Valminud segu vala granolapõhjale.

Želeekatteks sega kokku passionipüree, suhkur ja sulatatud paisutatud želatiinilehed, kata kook seguga. Lase koogil üleöö külmas seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles